Friday Blog – 8 čuda prirode koja možete posetiti!

Naša lista vrlo bizarnih mesta koje bi trebalo videti

Osim gradova i mesta na svetu koje bi trebalo obići, postoje i ona ,,zašto to ne bismo videli, kad smo već ovde” mesta. Neka će vas oduševiti, neka nasmejati svojim izgledom, za neka je samo lepo da znate da postoje – ne morate im prilaziti.

1. Stena Podeljena jabuka

Friday Blog - 8 čuda prirode koja možete posetiti!

Maorska legenda kaže da je ova stena na Novom Zelandu nastala kada su se dva boga posvađala oko loptaste stene, a zatim su odlučili da je prepolove.

2. Kapadokija

Kapadokija cuda prirode friday blog

Ove kamene stene se nalaze u Anatoliji u srcu Turske, tačnije na području Kapadokije koja je gotovo cela pod UNESCO baštinom.

3. Đavolja kada

Friday Blog - 8 čuda prirode koja možete posetiti!

Ovo jezero je verovatno jedno od najgorih mesta na kom se možete okupati. Nalazi se u Novom Zelandu, zelene je boje i jako smrdi. Shrekova idila… No, ako vam se sviđaju sumporne kupke, svakako posetite i Tiwu Nuwa Muri Koo Fai u Indoneziji!

4. Staklena pustinja

Staklena pustinja friday blog cuda priorode

Ova pustinjska teritorija prostire se od Egipta do Libije, a to je zapravo jedno od najsušnijih područja Sahare – najveće pustinje na svetu. To je mesto na kom ne možete videti ništa osim peska i kamenja, kao i redak artefakt – Libijsko staklo. Mi smrtnici nemamo ništa protiv običnih pustinjskih ruža…

5. Abrahamovo jezero sa smrtonosnim mehurićima

Friday Blog - 8 čuda prirode koja možete posetiti!

Ovo jezero dobilo je ime na javnoj selekciji imena 1970-tih godina, a iako ne zvuči kao atrakcija koju vredi posetiti – ono to svakako jeste! Ispod zamrznute površine jezera možete videti nakupljen plin u belim mehurima koji se – smrzavaju. Otrovno, ali predivno!

6. Krvavo jezero u Boliviji

krvavo jezero u Boliviji friday blog cudna mesta

Ovo jezero crvene boje nije opasno, već je sasvim simpatična prirodna pojava, zbog koje su i ptice koje piju vodu iz jezera takođe obogaćene crvenim pigmentom.

7. Disko džamija

Friday Blog - 8 čuda prirode koja možete posetiti!

Za džamije se obično misli da su više tradicionalne, bez velikih eksperimentiranja. Međutim, postoji jedna džamija – Shah Cheragh u Sirazu (Iran) koja pomalo liči na disko klub zbog svojih vitraža koji za vreme sunčanih dana stvaraju ove svetlosne efekte.

8. Dno ledenog brega na Antarktiku

Ledeni breg cuda prirode friday blog

Ovo je jedno od mesta koje nikada u životu nećete imati prilike da vidite sopstvenim očima (osim ako ste naučnik ili ronilac). Jedini način da vidite kako izgleda dno ledenog brega je ako se breg preokrene – što je zapravo česta pojava, ali i veoma opasna!

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar