Friday Blog – Jesenji festivali koji će vas oduvati!

Nemojte patiti za letom, nego kofere u ruke i pogledajte jesen drugim očima :)

Učetvujte u žurci za mrtve, palite ritualne petarde, idite u grad čokolade… Neka vam ova jesen bude posebna, a ako nemate vremena da isplanirate sad, obavezno sledeće godine jer ovo su tradicionalni festivali širom sveta.

Dan mrtvih – Meksiko

Svi meksikanci slave ovaj dan jer veruju da mrtve treba obradovati, pa im prave oltare pune voća, hrane i cveća. Od 31. oktobra do 2. novembra ceo Meksiko je šaren, svi su kostimirani i sviraju marijači.

Friday Blog - Jesenji festivali koji ce vas oduvati!

Diwali – Indija

Spektakularno slavlje hinduista ove godine se dešava početkom novembra. Čar ovog festivala je posebna smirenost koju kažu da donosi ritualno paljenje sveća, petardi i vatrometa noću. Smirenost uz petarde? : )

Friday Blog - Jesenji festivali koji ce vas oduvati!

La Merce Festival, Barselona, Španija

Ovo su dani posevečeni zaštitnici grada i svaki stanovnik Barselone mora izaći napolje i prošetati u njenu cast. Razne aktivnosti i predstave okupiraju ceo grad, a jedna od najzanimljivijih stvari su divovi, napravljeni od stabala kojima upravljaju ljudi!

Friday Blog - Jesenji festivali koji ce vas oduvati!

Trka London – Brighton

Jedna od najzanimljivijih trka na svetu je ona od Londona do Brightona. Ono što trku čini posebnom je to što se svi takmičari voze u starim automobilima, tako da možete osetiti dašak prošlosti. Ove godine trka nas očekuje u nedelju 4. novembra 2018.

Friday Blog - Jesenji festivali koji ce vas oduvati!

Međunarodno pripremanje tartufa – Italija

Mmmm, već nam ide voda na usta… Najbolji kuvari celog sveta nađu se u Italiji i pripremaju jedan od najskupljih delikatesa na svetu – tartufe. Kome su oni preskupi, uvek može uzeti i neki od specijaliteta lokalne kuhinje jer ni tim izborom sigurno nećete pogrešiti.

Friday Blog - Jesenji festivali koji ce vas oduvati!

Salon čokolade, Pariz

Ove godine od 31. oktobra do 4. novembra grad mode postaće nakratko grad čokolade. Više od 220 čokolatera ponudiće neke nove i fine delikatese. Ovde se odvijaju i razne radionice, ali možda je najimpresivnija stvar modna revija na kojoj modeli nose odeću napravljenu od čokolade!

Friday Blog - Jesenji festivali koji ce vas oduvati!

Festival umetnosti u Budimpešti

Na par sati vožnje od Beograda postoji festival na kom posetioci mogu istraživati svet muzike, drame, plesa, slikarstva, poezije, književnosti, dizajna i još mnogih drugih stvari. Festival je ove godine počeo početkom oktobra i trajaće do sredine meseca.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar