Friday Blog – Kako će istorija začiniti vaše putovanje?

Upoznajte istoriju i zaslužite turu pića :)

Veliki pisci. Veliki romani. Slavljenje prirode i komemoracije ratu. Glamur sveta filma i državne nezavisnosti. Godišnjice koje ćemo obeležavati u 2016., ako ništa drugo Google će nas podsećati, čine vrlo zanimljivu grupu destinacija koje biste mogli da posetite i osetite posebnost zbivanja.

Friday Blog Kako će istorija začiniti vaše putovanje

400 godina od smrti Šekspira

Nemam previše inspiracije u najavljivanju Šekspira, svi ga znate i znate bar jedno delo. Legenda kaže da umro 23. aprila 1616. godine. Tokom svog, relativno kratkog, života ostavio je englesku prozu i poeziju u mnogo blještavijem ruhu i iimpresivnh 38 komada, 154 soneta i bezbroj citata. I sve traje već 400 godina. Dakle, za ljubitelje pozorišta, u aprilu će Engleska biti „the place to be“.

Friday Blog Kako će istorija začiniti vaše putovanje

80 godina od početka španskog građanskog rata

Kada je ovaj građanski rat izbio, bilo je jasno da on trenutno oslikava stanje društva i političke situacije u celoj Evropi. Grupa generala, predvođena budućim diktatorom Frankom, digla je pobunu protiv novoizabrane levičarske vlade time počinjući razran trogodišnji period koji se završio pobedom fašista. Grozote španskog građanskog rata bile su samo uvertira u Drugi svetski rat koji je počeo nekoliko meseci kasnije.

Friday Blog Kako će istorija začiniti vaše putovanje

50 godina od Firentinske poplave

Firenca, poznata po umetnosti i kulturi, na dva dana u novembru 1966. bila je poznata po užasnoj poplavi koja je odnela stotine života i uništila hiljade vrednih umetničkih dela. Reka Arno je probila brane, a voda je dostizala i visinu od 6,7 metara. Šteta je bila ogromna, a radovi traju i dan danas.

Friday Blog Kako će istorija začiniti vaše putovanje

50 godina nezavisnosti Bocvane

Možda pitate zašto baš pominjem Bocvanu, ali u slučaju Afrike ona je jedan svetli primer mirne tranzicije i dobijene nezavisnosti, uz to je najlepša turistička destinacija. Od britanskog Bechuanaland-a do nezavisne Bocvane je došla mirno držeći stabilnom demokratiju i danas. Raznolikost pejzaža – Kalahari pustinja, delta Okavangoa i bogati divlji život (ovde ćete videti the Big Five) su je stavili na prvo mesto turista.

Friday Blog Kako će istorija začiniti vaše putovanje

Filmski festival u Kanu puni 70 godina

Kada su u pitanju festivali, po sjaju i glamuru nijedan nije blizu Kanskog. Super ekskluzivno odmaralište za milionere još od 19. veka, 1946. godine postaje nerazdvojno sa holivudskim zvezdama i ove godine slavi rođendan. Planirajte ovu žurku u Kanu .

350 godina od Velikog londonskog požara

Dobro, pretpostavljam da pre 350 godina nije bilo lako ugasiti požar, ali ovaj je uništio preko 13 hiljada kuća i objekata, veliku katedralu sv. Pavla i odneo bar 6 života. Smatra se najvećom katastrofom u istoriji Londona, ali i najvećom prilikom. Iz pepela je nastao moderni London sagrađen od kamena, kome se nikada više neće dogoditi Velika kuga i odakle će delovati današnji značajni centri moći.

Friday Blog Kako će istorija začiniti vaše putovanje

Kada odete na putovanje, obići ćete muzeje, značajne lokacije i atrakcije. Lokalci će definitivno ceniti i vaše poznavanje njihove istorije, a to će vam otvoriti neka vrata ili bar obezbediti turu pića. :)

Srećan put!

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar