Friday Blog – Mali saveti zaposelnih na aerodromu koji će Vam olakšati putovanja avionom

Šta bi ste trebali da znate pre Vašeg sledećeg putovanja

Zaposleni na aerodromu otkrivaju nam 7 trikova koji će Vam pomoći da sa lakoćom organizujete sledeće putovanje.

Avio prevoz je svakako najbrži, najbezbedniji i često najlakši vid transporta ali nam svima neka pravila avio kompanija i aerodroma često izazivaju nelagodnost. Stres zbog ograničenje u kilaži prtljaga, više fazne kontrole, dugi redovi, kašnjenje leta samo su neki od razloga zbog koji putovanje avionom nije uvek prijatno iskustvo. Uz primenu nekoliko narednih saveta sigurni smo da će već Vaš sledeći let biti bolje iskustvo.

1. Izbegnite plaćanje kolica za prtljag

Pre nego što ubacite novčić potražite kolica na dolaznim terminalima. Neko je sigurno bio dovoljno lenj da vrati svoja na mesto. Bonus: ako ih vratite na mesto još cete i da zaradite :)

Friday Blog - Mali saveti zaposelnih na aerodromu koji će Vam olakšati putovanja avionom

2. Pre pakovanja obavezno izvadite baterije iz svih uređaja.

Baterije u malim kućnim aparatima u Vašim koferima često su bile uzročnik kašnjenja poletanja aviona zbog bezbednosnih kontrola, a da to niste verovatno ni znali. Kako bi Vaš avion poleteo na vreme učinite ono što je do Vas i pakujte aparate bez baterija.

3. Ukoliko izgubite nešto na aerodromu ili tokom leta obavezno proverite sve lokacije Izgubljeno&Nađeno.

Aerodromska policija, TSA (Transportation Security Administration) i avio kompanije svi ponaosob imaju svoja odeljenja Izgubljeno&Nađeno, stoga ako Vam je bitan predmet koji ste izgubili obavezno proverite sve tri lokacije.

Friday Blog Mali saveti zaposelnih na aerodromu koji će Vam olakšati putovanja avionom 3 

4. Zaboravili ste punjač, a ne biste baš na aerodromu da kupujete novi?

Pitajte zaposlene u službi Izgubljeno&Nađeno, možda neki punjač stoji više od 90 dana i može biti Vaš. :) Bitno je da budete iskreni i da zamolite za pomoć jer velika je verovatnoća da na prometnim aerodromima neko nije preuzeo svoj izgubljeni punjač duže od 90 dana.

5. Ubrzajte vreme prolaska kroz bezbednosne provere

Umesto u odvojenu kutiju, pri prolasku sigurnosnih kontrola sa skenerima Vaš nakit i ostale sitnice stavite u džepove i ubrzajte prolaz.

6. Ne kupujte skupu vodu na aerodromu

Kako biste izbegli plaćanje vode 5 EUR, ponesite praznu flašicu koju ćete moći da dopunite nakon prolaska kontrole. Ili zamrznite flašicu sa vodom, jer je navodno javna tajna da sva zaleđena tečnost nije problematicna pri kontroli za TSA.

*Nismo još probali, ali prvom prilikom Vas izveštavamo.

6. Ako volite piće u limenci…

Ukoliko naručujete Coca-Cola tokom leta, ili sličan napitak, tražite konzervu i vrlo verovatno će Vam želja biti uslišena.

7. Kako da imate poseban tretman u avionu?

Friday Blog - Mali saveti zaposelnih na aerodromu koji će Vam olakšati putovanja avionom

Ponesite u ručnom prtljagu neku čokoladicu i poklonite stjuardesi ili stjuartu. Mit je da posada na privatnim putovanjima avionom poklanja kolegama čokoladice kako bi umeli da se prepoznaju i zarade poseban tretman. Ako Vam ne prođe kamuflaža bar će biti zahvalni što će Vam sigurno obezbediti poseban tretman.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar