Friday Blog – Najbolje od prve klase!

Ovo bi trebalo doživeti bar jednom! 6 avio kompanija sa najboljom ponudom prve klase

Koliko nas će imati priliku da leti prvom klasom ovih kompanija, ne znamo. Ali znamo da bi, ako mislite da u ovom trenutku niste baš blizu tog iskustva, trebalo da pročitate kako se to radi sa stilom.

Ono što izdvaja avio kompanije i prve klase koje slede, prema našem skromnom mišljenju, su konstanta kvaliteta, udobnost kreveta, hrana i lounge barovi.

Emirates

Neki će reći da Emirates nudi više glamura na oko nego kvaliteta u usluzi. Ali… prva klasa je urađena sa toliko stila da vam kvalitet često i ne zafali. Veooooma svetlucavo…

Friday Blog Najbolje od prve klase 1

Kabina je preuska, u poređenju sa kabinama prve klase drugih kompanija i ima ih 14 na drugom spratu aviona A380 (što je odmah znak da su malkice tesne). Osim ove „mane“, za sve ostalo se može reći da je odlično – hrana (možete sami da birate jelo), bar se nalazi na kraju biznis klase što je super prilika da protegnete noge i, najbolje iskustvo ikada, tuš. Da, tuširanje u vazduhu je skroz drugačiji trip od zemaljskog…

Friday Blog Najbolje od prve klase

Etihad Airways

U poslednje vreme, Etihad se potrudio da napravi revoluciju u pogledu prve klase. I, uspeli su. Ova kompanija je jedina koja ima po jednu kabinu sa leve i desne strane.

Friday Blog Najbolje od prve klase

Slobodno ih možemo nazvati apartmanima, jer zapravo možete zatvoriti vrata i slobodno šetati po svojoj kabini. A, možete da napravite i mini žurku.

Friday Blog Najbolje od prve klase 4

Etihad takođe ima odličnu hranu, uvek prvoklasnog kuvara za prvu klasu koji će vam pripremiti bilo šta što zamislite u tom trenutku. Samo još ova avio kompanija ima tuš na letu. Manji od onog na Emirates-u, ali tuš je tuš.

Cathay Pacific

Ovo je jedna od onih kompanija koja svoj nivo kvaliteta drži na viskom nivou od početka. U prvoj klasi ima samo 6 kabina, tako da je iskustvo prilično personalizovano jer posada može da vam se posveti. Jedan od ogromnih pluseva Cathay-a su najudobniji kreveti ikada.

Friday Blog Najbolje od prve klase

Porcije hrane nisu velike, ali kavijar i Krug šampanjac sasvim zadovoljavaju potrebe.

Friday Blog Najbolje od prve klase

Japan Airlines

Japanci k’o Japanci najviše ulažu u samu uslugu, više nego u izgled. Sedišta su ok i jako udobna, mada bi prostor mogao biti za nijansu veći. Super je što može da se bira između mekog i tvrdog dušeka, pa kako kome odgovara…

Friday Blog Najbolje od prve klase

Što se tiče hrane možete birati između japanske i „zapadnjačke“. A najbolja stvar je japanski toalet. Sve je automatizovano pa je rešen strah od bacila. 

Singapore Airlines Suites

Samo ime vam govori da su u ovoj kompaniji podigli užitak prve klase na još viši nivo. Doslovno apartmani koji su u ponudi samo na tipu aviona A380, izgledaju zapanjujuće. Prostor više podseća na privatni kupe u vozu nego na kabinu aviona.

Friday Blog Najbolje od prve klase

Singapore Airlines je jedini koji nudi bračni krevet na letu (od skoro ovo nudi i kompanija China Eastern).

Friday Blog Najbolje od prve klase

Hrana vanserijska, uz njihov kavijar i jastog thermidor, nećete imati mesta ni za šta drugo. Zapravo, najteža odluka kada letite Singapore-om je da li popiti Krug ili Dom Perignon.

Lufthansa

Uz sve azijske/ bliskoistočne kompanije, mesto naravno ima i Nemac. Iako nude prvu klasu na tipu A380, mislimo da je ona na Boingu 747 – 400 vrednija pomena. Ovde vam pored sedišta nude i krevet (obično se prvo rasklapa u drugo), a s obzirom da na gornjem spratu ima samo 8 kabina, već pomenuti osećaj intime je prisutan i kod Lufthanse.

Friday Blog Najbolje od prve klase

Posada će na ovoj kompaniji uvek imati problema sa prevelikom ljubaznošću ( nemačka hladnoća, khm…), ali kavijar i veliki izbor predjela će to nadoknaditi.

U suštini…

Osećanje „najboljeg“ je uvek subjektivno, tako da vam jedino preostaje da istražujete sami i javite nam ako smo negde pogrešili u proceni… Ali da bismo vam bez premišljanja preporučili ove kompanije, to je sigurno!

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar