Friday Blog: Znate li gde je najčistija voda na svetu?

Koja su to najbistrija jezera, reke i mora sveta?

Čista voda je važna, a koliko ste samo puta posetili neku plažu na moru, reci ili jezeru, i razočarali se kvalitetom i čistoćom iste? Nanese li vas put na ova mesta, to nikako neće biti slučaj, pa uzmite kartu u ruke planirajte godišnji odmor!

Friday Blog najcistija mora jezera

Lefkada, Grčka

Na Lefkadi ćete naći neke od najboljih grčkih plaža. Neke su posute šljunkom, druge belim peskom, ali svima im je zajednička jedna stvar: Tirkizno more u kome vidite dno na više desetina metara dubine! Ovde definitivno ne morate da brinete da ćete prilikom skoka glavom pogoditi kamen ili okrznuti stenu plivajući… Kris-tal-no!

Laghi de Fusine, Italija

Ovo predivno ledničko jezero nalazi se u blizini italijansko – slovenačke granice. Neverovatno je čisto i bistro, a iako je voda ovde malo prehladna za kupanje, veliki broj turista dolazi da uživa makar u vožnji brodom. Nakon broda pešačite, jer ovde priroda jednostavno ne ume da razočara.

Rio da Prata, Brazil

Zahvaljujući visokoj koncentraciji podzemnog krečnjaka, reke koje okružuju brazilsku pokrajinu Bonito gotovo su providne. Rio da Prata je jedna od takvih i ako vas put nanese u Brazil, svakako bacite oko na nju.

Exuma, Bahami

Svako od preko 300 ostrva iz arhipelaga Exuma okružen je predivnim, čistim, plavim, bahamskim morem. Ako ste za plivanje, surfovanje, vožnju kajacima, ronjenje ili šta već, sve ćete to ovde naći. Boja, jasnoća i temperature su savršene, a kad dođe plima, moguće je da ćete neko ostrvce imati i – samo za sebe.

Zamami, Japan

U decenijama nakon Drugog svetskog rata, Zamami je postao popularno turističko odredište zahvaljujući svojim malim dimenzijama i briljantno čistom vodom. Turisti hrle na plaže kako bi ronili između riba i koralnih grebena, a koliko je turizam na ovom ostrvu jak, govori podatak da se više od 90% stanovništva bavi njime.

Hvar, Hrvatska

Kakav bi to spisak bio bez jednog regionalnog ostrva? Osim što je najsunčanije hrvatsko ostrvo, Hvar može da se pohvali kako je zadnjih godina postao i popularno jet–set odredište, tako da – nemojte se iznenaditi ako šetajući rivom naiđete na Bijonse…

Koh Lanta, Tajland

Sadrži neke izuzetne i prelepe plaže, ali najveća atrakcija su svakako morske aktivnosti, kao što je ronjenje. Šarene ribe, koralni grebeni i skrivene podvodne pećine – ono su u čemu će svako ko istražuje podvodni svet definitivno uživati.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar