Friday Blog – Odletite do lažne Engleske, podzemnog grada ili vrha vulkana

Grad mrtvih, carstvo patuljaka, šahovski grad… Ovo su mnooogo čudni, pomalo i zastrašujući gradovi sveta

Ako ste se zeznuli, pa mislite da živite u ludom gradu ili naselju i da imate čudne komšije, pročitajte dalje i razmislite opet.

Colma (SAD)

Tihi grad, kako ga zovu od 2010.godine, ima 1800 stanovnika. Živih. Kada je u San Francisku usvojen zakon da se ne smeju graditi groblja u granicama grada, Colma je postao nekropolis i danas je dom za million i po preminulih.

Friday Blog Najcudniji gradovi Colma

Coober Pedy (Australija)

Ovaj smo možda sreli nekad na filmu, ali u Australiji postoji pravi grad koji se nalazi ispod zemlje, napravljen na mestu napuštenih rudnika. Poznat kao opušteno i zanimljivo mesto, posebno za vreme velikih letnjih vrućina. A, ima i Srpsku pravoslavnu crkvu ako vam zatreba.

Friday Blog Najcudniji gradovi

Miyake – jima (Japan)

Činjenica da japanska vlada mora da plaća ljudima da žive u ovom gradu, već govori dovoljno. Grad se nalazi na aktivnom vulkanu i stanovnici su izloženi jako visokoj koncentraciji sumpora po ceo dan. Mnogi nose gas maske 24 sata dnevno. A, nigde ne piše koliko ih plaćaju…

Friday Blog Najcudniji gradovi

Manshiyat Naser (Egipat)

I dok neki kažu za svoj grad da je ,,rupa”, Manshiyat je doslovno rupa za đubre i otpad Kaira. Neki bi se možda bunili, ali ne i stanovnici ovog grada koji su, kada im je ,,život dao limun”, napravili limunadu i verovatno reciklirali koru.

Friday Blog Najcudniji gradovi

Missoula (SAD)

Zovu ga ,,američkom prestonicom silovanja”, ali je to ime zapravo potpuno promašeno. U poslednje tri godine ovde je prijavljeno oko 80 slučajeva silovanja, ali je to postao prosečan broj za Ameriku…

Friday Blog Najcudniji gradovi

Accident (SAD)

Smešten u Marylandu, ovaj gradić prema popisu stanovništva od pre pet godina broji 325 ljudi. Najbolja stvar je što se građanin ,,Accidenta” kaže ,,Accidental”.

Friday Blog Najcudniji gradovi

Elista (Rusija)

Ovaj grad je poznat još i pod nazivom ,,šahovski grad”. Očigledno su arhitekte i dizajneri bili zaljubljeni u ovu igru, jer u Elisti na svakom koraku možete naići na šahovske table i ostale stvari u vezi sa ovim sportom.

Friday Blog Najcudniji gradovi

Thames (Kina)

Iako je smešten u srcu Kine, grad je čista imitacija klasičnog britanskog grada. Engleska arhitektura, kuhinja, pa čak i crvene govornice ovde su preslikane, tako da ako želite da posetite Englesku idite u Thames.

Friday Blog Najcudniji gradovi

Fucking (Austrija)

Iako nosi ovo ime vekovima, globalno je postao poznat kad su u njega u II Svetskom ratu ušli američki i britanski vojnici. Stanovnici su jednom pokušali da promene ime, ali je zaključeno da bi manje turista dolazilo, posebno britanskih i američkih i ne bi trošili ovde svoje dolare i funte i bio bi bedak. Stoga, Fucking.

Friday Blog Najcudniji gradovi

Monowi (SAD)

Nalazi se u Nebrasci, a verovatno je jedini grad na svetu u kome živi jedna osoba. To je stara gospođa, koja poseduje bar i knjižaru, a otvara ih kad naiđu gosti.

Friday Blog - Odletite do lažne Engleske, podzemnog grada ili vrha vulkana Monowi

Naselje patuljaka (Kina)

Već iz naziva možete zaključiti o čemu je reč. Ovo je malo slatko mesto u kom se patuljci osećaju super i udobno, bez da ih ostali gledaju čudno. Nažalost, grad sve više i više postaje turistička atrakcija, pa ,,visoki” dolaze da vide život patuljaka…

Friday Blog Najcudniji gradovi

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar