Friday Blog: Gradovi sa najčudnijim imenima ikada!

Posetite mesta koja ne možete da izgovorite i svi će biti primorani da pogledaju slike!

Kad ste bili mali, vaš san bio je da kada odrastete posetite Llanfairpwllgwyngyll! Šalimo se, ime ovog grada je neizgovorljivo i danas, a kamoli pre xy godina. Ovde je lista još nekih gradova i sela koje ćete veoma teško izgovoriti, a još manje verovatno – zapamtiti!

1.Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupok- aiwhenuakitanatahu, Novi Zeland

Skraćeno može i Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu ili samo Taumata. Ovom mestašcetu ime je dalo pleme Maora, a zabeleženo je i u Ginisovoj knjizi rekorda kao grad sa najdužim imenom od 85 slova.

cudna imena gradova Novi Zeland

2. Llanfairpwllgwyngyll, Wales

Ovaj gradić se nalazi na ostrvu Angleseyu u Walesu, a nosi titulu grada s najdužim imenom u Velikoj Britaniji. Da vas vidimo: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndro- bwllllantysiliogogogoch!

Cudna imena gradovi Vels

3. Los Angeles, SAD

Iako verovatno ovo znate, Los Angeles nije prvobitni naziv grada. Danas je to službeni naziv, a nekada je bio River of Our Lady Queen of the Angels of Poricuncula.

4. Istina ili posledica, New Mexico

Ovako ime grada – Truth or Consequences zvuči u doslovnom prevodu. Pre 1950. godine, ovaj grad je bio poznat pod imenom Hot Springs (Termalni izvor).

Truth or Consequences Novi Meksiko cudna imena gradova

5. Fuerstenfeldbruck, Nemačka

Ovo šarmantno malo mestašce ima tek 35.000 stanovnika , a smešteno je u središtu Bavarske. U njemu se nalaze brojna istorijski vredna arhitektonska zdanja, kao i nekadašnji barokni samostan izgrađen 1263. godine.

Fürstenfeldbruck Nemacka cudna i dugacka imena gradova

6. Freixo de Espada à Cinta, Portugal

Smešten u regiji Douro u Portugalu, ovaj grad je najpoznatiji po drveću badema, pogotovo u proleće kada su drveća prepuna ružičastih cvetova.

7. Bangkok, Thajland

Ovaj grad ne zove se Bangkok! Znate li koji je puno naziv grada?

Cudna imena Bangkok Tajland

E, pa zapišite, jer ima preko 100 znakova! Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratcha- niwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar