Friday Blog – Najlepše plaže velikih svetskih gradova

Ako volite kombinaciju arhitekture, gužve, gradskog života i kuliranja ispod palme – ovo su gradovi za vas!

Nama je teško da zamislimo da je moguće u velikom gradu, u svoju dnevnu rutinu ubaciti i “kad ćemo na plažu” dogovor… Mada sigurno bismo se brzo privikli.

Friday Blog - Najlepse plaze velikih svetskih gradova

Neki gradovi su obogaćeni i definisani “plažnom” kulturom, jer ništa ne daje posebnu čar velikom gradu kao malo peska. Ako volite kombinaciju arhitekture, gužve, gradskog života i kuliranja ispod palme – ovo su gradovi za vas!

Vankuver

Dobro, nije baš svakoj plaži potrebno palmino drvo da bi izgledala privlačno. Sa Kitsilano plaže, poznatije kao Kits, puca neprevaziđen pogled na North Shore planine. Vankuverčani nisu od onih koji pocrne izležavajući se, već vrlo aktivno koriste jedan od 10 teniskih terena, ili dva košarkaška ili otplivaju par krugova u 137 metara dugačkom slanom bazenu.

Friday Blog - Najlepse plaze velikih svetskih gradova Vankuver

Singapur

U gradu od 5,5 miliona stanovnika lako se zaboravi da se nalzite na prelepom tropskom ostrvu. Tačnije, arhipelagu. Na Sentosi, rezort ostrvu povezanom sa glavnim ostrvom kratkim nasipom i singapurskim Cable Car-om, najbolji izbor je prelepa i iznenađujuće mirna, Tanjong plaža.

Friday Blog - Najlepse plaze velikih svetskih gradova Singapur

Hong Kong

Na južnoj strani ostrva Hong Kong, leži peščani Repulse zaliv, koji se čini mnogo daljim od gradske vreve nego što to zaista jeste.

Friday Blog - Najlepse plaze velikih svetskih gradova Hong Kong

Dubai

Dubai ima blisav set veštačkih arhipelaga okruženih plitkom, mirnom i toplom vodom. Nažalost, oni najlepši delovi – plaže Džumeire – okupirali su hoteli, koji prilično skupo naplaćuju ulaz. Nudisti maltene nemaju gde, a javne plaže su življe i zahtevaju malo više skromnosti.

Friday Blog - Najlepse plaze velikih svetskih gradova Dubai

Los Anđeles

Venice Beach je ona plaža koju smo svi upoznali i pre nego što smo je videli. Znamo sve prizore – surferi, ženske na rolerima, pokoji selebriti, gitarista sa turbanom i ostali živopisni likovi Venice šetališta. A da, i prelep pesak koji se proteže 5 kilometara.

Friday Blog - Najlepse plaze velikih svetskih gradova Los Angeles

Tel Aviv

Ovaj grad često upoređuju sa Riom i Majamijem i jasno je zašto – “plažna” kultura, kako je mi zovemo, ovde čini veći deo definicije grada. A plaža je ogromna. Samo par koraka od asfalta, nalazi se pesak koji se proteže 13 kilometara, a svaki delić privlači različite gomile. Od bogate (Hof Ha’Tsuk), do prelepe (Metzitzim) i turističke (Gordon plaža), preko pravoslavne (Nordau) – nijedna grupa ni subkultura nije ostala bez svog parčeta mediteranskog blaženstava.

Friday Blog - Najlepse plaze velikih svetskih gradova Tel Aviv

Nica

Nica ima skoro 10 kilometara plaže, od aerodroma do podnožja Mont Boron-a. Ovde azurno more ne leže na pesak, već na pristiglo veliko kamenje sa obližnjih alpskih reka. Iako su veliki lokalni ponos (ideja da dopunite plažu da bi bila mekša je nedopustiva), prilično su neudobni, te stoga morate rezervisati ležaljku na nekoj od plaža hotela.

Friday Blog - Najlepse plaze velikih svetskih gradova Nica

Kejptaun

Sa oko 20 plaža, stanovnici Kejptauna mogu biti razmaženi pri izboru. Oni koji žele da pobegnu od jakih istočnih vetrova odlaze ka bogatom predgrađu Klifton, čije su plaže zaštićene planinskim grebenima. Ovde, velike stene dele protezanje peska na četiri velike uvale, a svaka ugošćuje različite grupe ljudi. Uopšteno, prva plaža je otmena, druga gej-prijateljska, plažu tri uglavnom posećuju porodice, dok četvrta, najživlja, prima sve već navedene. Stvarno, postoji samo jedna mana – ledene atlantske vode plivače stalno podsećaju da je sledeća stanica Antarktik.

Friday Blog - Najlepse plaze velikih svetskih gradova Kejptaun

Stokholm

Najveći zatvor u zemlji lociran na malom zelenom ostrvu Långholmen pretvoren je u prelep hotel u sred Stokholma. Plaže su leti malo punije, ali budite mirni, pocrneli Šveđani su, ako ništa, zanimljiv prizor. :)

Friday Blog - Najlepse plaze velikih svetskih gradova Stokholm

 

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar