Friday Blog – Neverovatni svetski aerodromi

Nezaboravno iskustvo sletanja tik uz plažu

Za neke od nas, da ne kažemo većinu, aerodromi su deo iskustva tokom putovanja samo zato što smo prinuđeni jer biramo avion kao prevozno sredstvo.

Radujemo se putovanju, dugo željenom odmoru i onda stižemo na aerodrom, gde čekamo u najmanje jednom redu… A čestu i u nekoliko. Zatim tu je i stres oko dozvoljene kilaže prtljaga, što znači, rado bi izbegli kad bi samo mogli.

Ali za određeni broj putnika aerodromi su fascinantna inženjerska čuda. A za strastvene ljubitelje aviona poseban doživljaj.

Mi ćemo pokušati kroz našu galeriju da Vas inspirišemo da posmatrate aerodrome iz nove perspektive, pa se nadamo da će vam i sledeća iskustva na aerodromima biti znatno zanimljivija i prijatnija.

Princess Juliana International Airport, Saint Maarten

Možda i jedan od najomiljenijih, aerodrom Princess Juliana ima piste koji se nalaze tik pored plaže. Oduševljeni kupači rado koriste priliku da dočekaju avione i naprave nezapamćene selfije. : )

Friday Blog - Neverovatni svetski aerodromi

Gibraltar Airport, Gibraltar

Gibraltarski aerodrom ukršta se sa bitnim gradskim putem! Automobili na “crvenom svetlu” su prinuđeni da sačekaju poletanje ili sletanje aviona – što vozačima ne pada previše teško s obzirom na neverovatan prizor.

Friday Blog - Neverovatni svetski aerodromi

Barra Airport, Scotland

Još jedan aerodrom za rubriku “Verovali ili ne” – avionska pista je ovde peščana plaža, jedina na svetu sa redovnim linijama.

Barra Airport, Scotland

Wellington International Airport, New Zealand

Međunarodni aerodrom Wellington je treći najpromentiji aerodrom na Novom Zelandu, a nalazi se na malom prostoru i njegova jedina pista, duga 2081 metar, sa svih strana okružena vodom.

Friday Blog - Neverovatni svetski aerodromi

Gustaf III Airport, Saint Barthelemy

Još kraću pistu od prethodnika ima ovaj aerodrom, dužine samo 650 metara. Uz to se nalazi na nizbrdici i kraj brda, pa avioni koji sleću moraju jako da se nagnu kako bi uspeli bezbedno da se prizemlje. Zbog toga je proglašen trećim najopasniji aerodromom na svetu, ali je sa druge strane jedan od najatraktivniji zbog prelepe boje Karipskog mora.

Gustaf III Airport, Saint Barthelemy

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar