Putovanje je uvek dobar izgovor za novogodišnju obnovu ormana!

Naša zemlja ima odličan geopolitički položaj, a to, na sreću, važi i za šoping putovanja i jeftine avio karte!

Kada bismo počeli da istražujemo i sto različitih ljudi upitali zašto vole da putuju, sigurno bi odgovori bili šaroliki i zanimljivi. Kultura, istorija, umetnost, hrana, pivo, vino, priroda – sve su to neki od razloga zašto idemo na put, a ima i onih kojima je sve navedeno manje bitno.

Putovanje je uvek dobar izgovor za novogodišnju obnovu ormana 1

Mi ljudi, mahom žene, volimo malo da potrošimo na drangulije, suvenire, odeću i kakvo bi to putovanje bilo da nemamo bar magnet?

Ovo su gradovi u koje se isplati otputovati za dobar šoping…

1. Istanbul, Turska

Koliko vam treba dana: 4 – 5

Svašta se može kupiti za vreme novogodišnjih praznika, mada u Istanbulu ovo pravilo važi uvek. Mi predlažemo prvo na Kapali čaršiju , onda do Cevahir tržnog centra. Neki kupuju garderobu, dok drugi kupuju na primer tepihe kako bi ukrasili svoj dom. Ako ste među njima, ne bi bilo loše da se zaputite do Istanbula ili Antalije u neku od fabrika tepiha (najpoznatija prodavnica je Ottomania) gde možete kupiti prave, ručno rađene turske tepihe za koje ćete izdvojiti malo više novca,ali trajće dugooo… Kad ste već tu svakako kupite i malo začina.

Putovanje je uvek dobar izgovor za novogodišnju obnovu ormana!

2. Milano, Italija

Koliko vam treba dana: 2 – 3

Milano je svetski sinonim za visoku modu pa je i sasvim logično da je ujedno i popularno šoping odredište za sve ljubitelje dizajna. Armani, Versace i Dolce & Gabbana samo su neki od brendova koje ovde možete da kupite. Nemojte ni da se trudite da pronađete “jeftiniji” butik, jer takav ovde ne postoji.

3. London, Velika Britanija

Koliko vam treba dana: 3 – 4

Iako je papreno skup, sa lakoćom možemo reći da je London centar Evrope, bar kada je šoping u pitanju. Ovaj grad vrvi od dizajnerskih prodavnica, sportskih outleta, ali i pijaca i na kojima možete kupiti second hand garderobu. Najpopularnija šoping ulica je Oxford street, a od pijaca je definitivno najbolja ona Camden Market.

Putovanje je uvek dobar izgovor za novogodišnju obnovu ormana!

4. Rim, Italija

Koliko vam treba dana: 4 – 5

Ako volite da kuvate i želite svoje prijatelje da iznenadite odličnom italijanskom večerom koju ćete pripremiti od prave italijanske testenine i začina – pravac Rim. Opskrbite se najboljim začinima od kojih su najpoznatiji oni za pripremanje prave italijanske testenine. Ne bi bilo loše uhvatiti ni neki kurs kuvanja kojih ima širom grada, a na TripAdvisor-u ćete uz komentare bivših učenika, lako odlučiti. U Rimu nećete imati problema da pronađete svoj novogodišnji outfit najpoznatijom četvrti za kupovinu – Piazza di Spagna. Ipak – Italijani cene dobar komad odeće.

Putovanje je uvek dobar izgovor za novogodišnju obnovu ormana!

5. Beč, Austrija

Koliko vam treba dana: 1

Iako nije preterano jeftin, Beč je nama najbliže šoping odredište do kog se isplati krenuti i autom. Na putu do Beča se možete zaustaviti i u Grazu gde se nalazi jedan od najvećih šoping centara u ovom delu Evrope – Seiersberg. U Beču ćete pronaći zaista sve, a pogotovo sada kada se posle Božića bliži sezona velikih rasprodaja.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar