Friday Blog – Od pustinje do neverovatnog luksuza!

Glavni razlog njihovog postojanja ste vi!

Kako su i na kojim temeljima nastali najprimamljiviji gradovi današnjice? Oni nemaju posebnu istoriju ni kulturu, ali imaju sjaj, luksuz i bogatstvo. A da… i postoje samo zbog vas.

Awaza, Turkmenistan

Neki ‘turistički gradovi’ su nastali pobedom ambicije nad razumom. Jedan od takvih slučajeva je Awaza, za koju je planirano da bude biser na Kaspijskom jezeru. U izgradnju su uložene milijarde, a danas se ovde nalaze mnogi ekstravagantni i skupoceni hoteli. Jedini problem je što se Awaza nikako ne može promovisati kao poželjno i elitno turističko odredište, jer je i u sred leta Kaspijsko jezero prehladno za kupanje i letnje radosti…

Friday Blog - Od pustinje do neverovatnog luksuza

Cancun, Meksiko

Ovde gotovo ništa nije postojalo do 1970. godine, kad je vlast odlučila da napravi turističku meku. Tada je Cancun brojao tek tri čoveka, a danas, 45 godina kasnije, dom je za više od 200 hotela i njegovim stanovnicima se naziva 723 hiljade duša. Cancun nudi luksuzne rezorte i golf terene, a ovde odmaraju neki od najbogatijih ljudi sveta.

Friday Blog - Od pustinje do neverovatnog luksuza

Atlantic City, SAD

Do 1853. ovde takođe ništa nije postojalo, da bi tada niknuo prvi u nizu hotela. Putevi su stigli 17 godina kasnije, a oni su privukli i prve goste. Za vreme prohibicije ovde se točio alkohol, a pre četrdesetak godina glavna atrakcija postale su kockarnice. Gosti i danas u Atlantic City najviše dolaze zbog ruleta, blackjack-a, pokera i ponekog outlet-a firmiranih stvari.

Friday Blog - Od pustinje do neverovatnog luksuza

Las Vegas, SAD

Grad je nastao u sred pustinje države Nevade 1905. godine, kao jedna od stanica železnice. Legalizacijom kocke dvadesetak godina kasnije grad je doživeo bum – počeli su da se otvaraju razni hoteli, održavaju elitni sportski događaji i danas je Las Vegas glavni grad zabave. Godišnje ga poseti 40 miliona ljudi, a ovde je posebno povoljan hotelski smeštaj, kako bi turisti što više novca ostavili u kazinima.

Friday Blog - Od pustinje do neverovatnog luksuza

Dubai, UAE

Grad Bliskog istoka koji je sinonim za luksuz, nije oduvek bio glamurozan. Naprotiv… Kad bi mogli da nađemo vremenski teleport i vratimo se se u 18. vek, zatekli bismo malo neugledno ribarsko selo. Iako je u nekoliko navrata pokušao da se proširi, uzlet Dubaija počeo je tek 1948. godine, sa velikim ulaganjima šeika Al Maktouma. 

Prvi hotel otvoren je 1959. godine, a kada je nakon nekoliko godina otkrivena nafta, populacija Dubaia je porasla za preko 300 odsto. Danas je u njemu bogatstvo gde god se okrenete, a posebno je zanimljivo ostrvo u obliku palme gde su kuće kupili neki od najbogatijih stanovnika sveta i gde je hotele otvorilo tridesetak velikih hotelskih lanaca.

Friday Blog - Od pustinje do neverovatnog luksuza

Pošto su već tu zbog turista, ne bi valjalo propustiti uživanje u ovim gradovima kad budete imali priliku…

Što pre! :)

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar