Friday Blog – Ovde nećete pronaći ni vodiče

Da li znate šta radi knjigoterapeut? Pogledajte koja su to najčudnija zanimanja u turizmu

Kada odlazimo na letovanja, očekujemo uvek neki lep hotel, plažu, da bude dosta sunca i lepo more. Oko nas radi standardna posluga koja nam olakšava i ulepšava boravak – međutim, nećemo baš na svakom letovanju videti iste “letnje radnike”.

Ovde nećete pronaći ni vodiče, ni animatore, ni recepcionere, već neka sasvim druga zanimanja. Čime se još bave ljudi u turizmu širom naše planete – od goniča majmuna do “golmana” za kokosove orahe i batlera za ten? Saznajte u tekstu koji sledi!

Friday Blog najcudniji poslovi u turizmu

Pre tačno šest godina, putnički avion avio kompanije US Airways srušio se ubrzo nakon poletanja sa njujorškog aerodroma Laguardia u reku Hudson. Srećom, niko od 150 putnika i članova posade nije poginuo, a razlog za pad bio je potpuno bizaran. Avionu su otkazala oba motora nakon sudara s jatom ptica, koje su motori jednostavno usisali!

S obzirom na taj događaj koji se, pukom srećom, završio bez ljudskih žrtava, aerodromi su smislili neke od načina kako se zaštititi od neugodnih ptica.

Recimo, ako ste nezaposleni i spremate se otići u inostranstvo, a usput se znate služiti i oružjem, možda je posao na aerodromu u Cirihu za vas idealan. Tamo zapošljavaju lovce koji, u slučaju da se ptice previše približe pisti, na njih pucaju i teraju ih! S druge strane, Holanđani su nešto moderniji, pa aerodrom u Amsterdamu ima robote jastrebove koji su zaduženi za plašenje ptica koje se nađu u blizini.

Na drugom kraju zemaljske kugle, u Indiji, postoji i takozvani „čovek za majmune“. Njegov zadatak je da provodi svoj dan u hotelu i uz to sprečava majmune da kradu hranu od gostiju (?!). Koliko god čudno ovo zvučalo, posao je verovatno simpatičan i zanimljiv, a moguće i nimalo lak, znajući koliko majmuni mogu da budu bezobrazni.

Na ostrvu Saint Thomas postoji čovek koji pomaže gostima, tako što vreba pored njih, i sprečava potencijalne kokosove orahe da im ne padnu na glavu. Neverovatno, ali istinito!

Mislili ste da je to sve? E pa nije! S obzirom na bogatu ponudu koju hoteli imaju i takmičenje među njima, neki pokušavaju da naprave sve kako bi poboljšali užitak odmora svojim gostima. Tako su na primer neki, u radnu službu primali „batlera za ten“, čije je zaduženje bilo da gostima donosi suncobran gde god da se nalaze i da pazi da ne izgore na suncu. :D

Takođe, tim čudnim zanimanjima valja dodati i „knjigoterapeute“ zadužene za pomoć pri izboru knjiga na odmoru ili „stručnjake za kupanje“, koji su, pazite ovo, odgovorni za kvalitet vaše kupke!

Svet je zaista, jedno ogromno i vrlo čudesno mesto, i zato, čim pre, rezervišite kartu za… bilo gde, i krenite u istraživanje!

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar