Friday Blog – Šta nam avio kompanije ne govore o našem letu?

Koje su to informacije koje kabinsko osoblje zna, a ne govori putnicima

Putnici su skloni da kabinsko osoblje doživljavaju kao poslugu na letu koja im služi hranu i piće uz osmeh. Međutim posao stjurdesa i stjuarta je daleko ozbiljniji i kompleksniji, i pre svega se odnosi na pitanje bezbednosti putnika tokom leta. Ozbiljne obuke i veliki broj preletenih kilometara obezbedili su im veliko znanje o letenju, mnogo veće nego što bilo koji putnik ima.

Neki od bivših zaposlenih prihvatili su da podele barem deo svog znanja i otkriju nam nekoliko neočekivanih detalja o avio industriji i dešavanjima iza scene na 11.000 metara.

Ne brinite, bićete jednoznačno obavešteni o padu aviona!

Ukoliko se plašite letenja i nervozite se tokom leta prilikom svakog neuobičajenog gesta kabinskog osoblja ili paničite prilikom najmanje turbulencije, tokom sledećeg leta možete da se opustite i uživate u svom putovanju jer će Vam pilot i kabinsko osoblje jasno staviti do znanja ukoliko je avion u nevolji.

Šta nam avio kompanije ne govore o našem letu

Kapetan će putnicima dati sve raspoložive informacije o eventualnom problemu nakon čega će započeti proceduru prinudnog sletanja.

Po rečima stjuardese njen posao je da svi bezbedno slete, te iz tog razloga će učiniti sve da svi putnici imaju što više informacija i budu pripremljeni.

Radni sat kabinskog osoblja pocinje tek kada se vrata aviona zatvore.

Šta nam avio kompanije ne govore o našem letu

Stjuardese su plaćene po satu letenja, što ne obuhvata vreme tokom ukrcavanja putnika na let. Zato sledeći put nemojte mnogo da se ljutite kad se ukrcavate na avion, a kabinsko osoblje Vam gura prtljag u pregrade ne baš nežno ili Vas požuruju da pokupite Vaše stvari i izađete prilikom iskrcavanja.

Avio kompanije koriste iste jastuke i prekrivače na više letova.

Da, prekrivač ispod koga spavate na letu vrlo verovatno nije svež. Najčešće se jastuci i prekrivači samo slože i spreme između letova.

Šta god da pijete tokom leta neka ne budu kafa i čaj.

Šta nam avio kompanije ne govore o našem letu

Ukoliko naručujete piće tokom Vašeg leta mnogo je bolje da izaberete nešto od flaširanih pića umesto kafe i čaja, jer voda za spremanje istih potiče iz rezervoara koji se nalaze na dnu aviona.

Tokom znaka za obavezno vezivanje zaista nemojte ustajati jer će let kasniti zbog Vas.

Šta nam avio kompanije ne govore o našem letu

Ukoliko neko od putnika ustane i krene do toaleta tokom znaka za obavezno vezivanje, kabinsko osoblje ima obavezu da javi kokpitu da putnik nije vezan, što dovodi do prekida leta, a samim tim dovodi i do kasnijeg sletanja. Sedite mirno i vežite se tih par minuta.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar