Friday Blog: Top 6 festivala koje morate posetiti pre nego što umrete!

Predstavljamo Vam neke od najinteresantnijih i najluđih svetskih festivala

Žurka, napolju. Mnogo ljudi, gužva… ali pozitivna energija. Ogromna količina hrane (i alkohola : ) ), znoja i prašine. Ali, to će biti jedno od onih putovanja sa kojih ne želite da s vratite u realnost. Ako vam se ovo osećanje deli sa desetak hiljada ljudi, posetite ove festivale:

Karneval (Februar)

Karneval je velika žurka koja se organizuje tik pre početka hrišćanskog Velikog posta. Brazilski karneval je najpoznatiji po paradi, kostimima i muzici. Nađite jeftinu avio kartu za Brazil i imaćete 6 nerealnih dana. Datum za 2016.godinu je 5.februar. :)

Karneval Rio de Zaneiro

Holi (Mart)

Holi je hinduistički praznik koji slave na dan punog meseca prve nedelje marta i njime veličaju dobru žetvu i plodnu zemlju, dolazak proleća i kraj zime. Šta više, prema legendi o bogu Krišni, na ovaj dan se slavi pobeda dobrog nad zlim. Ja ne mogu da smislim ništa bolje što bih slavila… Festival traje i do 16 dana, prepoznaćete ga po šarenosti. Ove godine je u petak 6.marta.

Holi festival Indija

Songkran (sredina Aprila)

Niko nije bezbedan na proslavi tajlandske Nove godine. Tri dana cela zemlja vodi vodenu bitku. Ne možete hodati ulicom suvi. Defintivno urnebesno iskustvo kada zamislite da vas bakica juri sa kofom vode! : ) Zakazano za 13. april.

Songkran festival Tajland

Švedska proslava leta (Jun)

Severno nema mnogo toplih dana, pa su Šveđani rešili da ono malo sunčanih intervala proslave. Najduži dan traje do ponoći, oni tada izađu u prirodu, piju mnogo piva i jedu tone ribe.

festival leto Svedska

La Tomatina (Avgust)

U jednom satu 20 hiljada ljudi se gađa paradajzom u Bunjuolu, Španija u poslednjoj sredini avgusta. Kada se čuje pištaljka, počinje bitka. Zabavno je, prljavo je i to je sve o čemu smo sanjali kao deca. Posle borbe, sledi tradicionalo kupanje u reci i reke sangrije. 26.avgust je daleko, ali Španija – tu iza ćoška :)

La Tomatina Spanija festival

Dan mrtvih (Novembar)

Učesnici ovaj dan posvećuju čišćenju grobova, ukrašavanju svećama i cvećem, pravljenjem piknika i slušanju mariačija. Uz maskiranje u veštice, kosture i zombije, naravno. Meksički spoj sećanja i slavlja. 31.oktobar – 2.novembar

Dan Mrtvih Meksiko festival

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar