Friday Blog – Zašto skupo, kad može i jeftino?

Upoznajte jeftino lice Evrope! Za ova mesta nam nije potreban veliki budžet

Da… svi volimo Rim, Minhen i Azurnu obalu. I sva ta mesta imaju posebnu draž i lepotu, ali i ludilo cene. Pa, ako ne želite da trošite kao pijani milijarderi zamenite ih sledećim destinacijama gde često možete dobiti i bolje stvari za manje para!

Uživanje u pivu

Zaobiđite: Minhen

Posetite: Prag

Zahvaljujući Oktoberfestu, ali i brojnim drugim pivnicama, ime glavnog grada Bavarske postalo je sinonim za pivo. I što jes-jes, u Minhenu je pivo sjajno, ali i skupo, dok je u Pragu pivo sjajno, ali jeftino.

Friday Blog - Zašto skupo, kad može i jeftino

Uostalom u Pragu se godišnje popije najviše piva po glavi stanovnika, 147 litara.

Friday Blog - Zašto skupo, kad može i jeftino

Zabava

Zaobiđite: Ibica

Posetite: Riga

Naravno, svi ste čuli za lude žurke na španskoj Ibici, ali oni koštaju ozbiljan budžet. Verovali ili ne, glavni grad Letonije sve više i više postaje party Meka, zahvaljujući sjajnoj sceni i jeftinom alkoholu.

Friday Blog - Zašto skupo, kad može i jeftino

Stari grad vrvi od barova, klubova i pubova, a u prilog Rigi idu i cene. Pivo ćete retko gde platiti više od 2, a koktel više od 4 evra.

Friday Blog - Zašto skupo, kad može i jeftino

Deluje poznato? : )

Poseta vinarijama

Zaobiđite: Italija

Posetite: Istra

Komšijsko predivno poluostrvo rado će vam otvoriti vrata ukupno 110 vinarija. Tradicija pravljenja vina u Istri potiče još iz antičke Grčke, a danas je najpopularnije vino nadaleko čuvena malvazija.

Friday Blog zasto skupo kad moze jeftino Hrvatska Istra

S druge strane Italija, posebno Toskana takođe nudi lepa vina, ali je tura po Istri daleko jeftinija, a uz sve možete da uživate i u tartufima…

Skijanje

Zaobiđite: Alpi

Posetite: Bugarska

Tačno, Alpi vrve poznatim i kvalitetnim skijalištima, ali da bi kupili ski pass i platili smeštaj morate da dignete kredit. S druge strane, bugarsko skijalište Bansko kompletno je obnovljeno i za znatno manje novca nudi gotovo iste stvari.

Friday Blog - Zašto skupo, kad može i jeftino

Nedavna istraživanja su pokazala da je skijanje u Bugarskoj otprilike tri puta jeftinije nego u Alpima!

Istraživanje istorije

Zaobiđite: Rim

Posetite: Efes

Koloseum. Panteon. Rimski forum. Istina, sve se to nalazi u glavnom italijanskom gradu. Ali verujte, ko je jednom bio zna i da su gužve za ove atrakcije nepodnošljive i često bi sledeći put pobegao glavom bez obzira. S druge strane, turski Efes je pun antičkih spomenika, a poseta mnogih je i besplatna.

Friday Blog zasto skupo kad moze jeftino Turska Efes

Veliki teatar koji prima 25 hiljada ljudi ili Artemidin hram, samo su neki od istorijskih spomenika koje ćete naći u Efesu.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar