Koji je to najstariji hotel na svetu?

Danas ne možete zamisliti svet bez hotela, i gotovo da nema mesta na svetu koje nema bar jedan, ali kako je sve počelo?

Sudeći prema Guinnessovoj knjizi rekorda u koju je ušao 2011. godine, u kategoriji „najstariji hotel na svetu“, dobitnik se nalazi u japanskoj Hayakawi, a osnovan je neverovatne – 705. godine!

Najstariji hotel na svetu

Hotel Keiunkan Inn izgrađen je na mestu gde se susreću reke Hayakawa i Yukawa, a predstavlja najstarije toplice na svetu.

S prelepim pogledom na planine i reke, zadržao je svoj tradicionalni izgled, a tokom svog postojanja promenio je 52 vlasnika. To i nije preterano puno, s obzirom da postoji 1300 godina!

Sudeći prema Trip Advisoru, ovaj hotel nudi savršen smeštaj, dobru hranu, a ocena gotovo nikada nije ispod četvorke. Ovo je zasigurno rezultat duge tradicije i iskustva u hotelijerstvu.

Najstariji hotel na svetu

Keiunkan Inn se sastoji od 35 apartmana uređenih u japanskom minimalističkom stilu. Cena smeštaja je oko 269 dolara za noć, a u cenu je uračunata i upotreba brojnih bazena s termalnom vodom koja izvire nedaleko hotela, pa cena i nije toliko visoka.

Ovde nema švedskog stola, već vam se hrana donosi u sobu i poslužuje po određenom redosledu. Bazirana na lokalno uzgojenim namirnicama – ribi i povrću.

Jedina stvar koja bi vas mogla začuditi je ta što većina zaposlenh zapravo ni ne zna da rade u najstarijem hotelu na svetu. No, kao da je bitno…

Uprkos tome, ljubaznost i usluga su na vrhuncu pa bi mnogi hoteli mogli od Keiunkan Inna ponešto i da nauče. U slučaju da ste lovac na rekorde, znate za gde vam je sledeća avionska karta!

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar