Manji broj letova iz Beograda ove sezone

Avio kompanije redukvale svoje linije

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” ove letnje sezone imaće oko 450 povratnih čarter i redovnih letova manje u odnosu na ono što je bilo očekivano.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd letovi avio kompanije

Čarter avio kompanije morale su da otkažu oko 250 sezonskih letova, dok je uz to smanjeno i oko 200 letova u redovnom saobraćaju.

Avio kompanija Swiss odlučila je da liniju Beograd – Ženeva obavlja samo tokom letnje sezone, dok će pauzu praviti u periodu od  25. oktobra 2015. i 27. marta 2016. godine. Po trenutnim saznanjima iz avio kompanije, ovakav trend trebalo bi da se ponovi i naredne godine.

Ranije najavljeni letovi Beograd – Dizeldorf avio kompanije Air Berlin ipak su, uprkos najavljenom početkom 5. maja, odloženi do daljnjeg. Po nekim najavama pak, novi letovi neće biti pokrenuti sigurno pre septembra. Na liniji Beograd – Dizeldorf trenutno leti samo avio kompanija Air Serbia.

Španska avio kompanija Vueling odlučila je da smanji broj letova, pa je ukinula polaske tokom oktobra. Umesto toga, ova avio kompanija će obavljati letove od 2. juna do 29. septembra i to dva puta nedeljno, a u najpopularnijem periodu uvešće i dodatni let.

Nedavno je takođe objavljeno da čarter avio kompanije Air Cairo i Freebird Airlines nisu dobile odobrenje za obavljanje jednog dela letova.

Avio kompanija Air Cairo zatražila je dozvolu za peti nedeljni let na liniji Beograd – Kairo, ali je ovaj zahtev odbijen, pa će tokom ove sezone leteti četiri puta na pomenutoj relaciji.

Avio kompanija Freebird Airlines zatražila je dozvolu za obavljanje linije Beograd – Antalija, ali je ovaj zahtev odbijen. Iako je ova avio kompanija odlučila da ponovi zahtev, sa smanjenim brojem letova, putnicima će na raspolaganju biti letovi avio kompanije Air Serbia pod brendom Aviolet.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
 • 00 Odraslih
 • 00 Dece
 • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

3 Komentara
 1. Beograd-Kairo

  Nour
   odgovori
  15/08/2015

  Postovani,
  Budite ljubazni pa mi odgovorite koliko kostaju dve karte u jednom pravcu, za jedno dete i jednu odraslu osobu, na relaciji Beograd-Kairo, za sredinu novembra?
  Da li ima direktih letova samo u letnjoj sezoni ili do kraja godine?
  Hvala unapred.

 2. Beograd-Kairo

  Nour
   odgovori
  15/08/2015

  Sam da napomenem, direktan let me zanima za sredinu novembra. Hvala.

  • Play Travel
    odgovori
   19/08/2015

   Nour, u ovom trenutku letovi se na relaciji Beograd – Kairo obavljaju sa presedanjem najčešće u Istanbulu, Atini, Beču i drugim evropskim gradovima. Najpovoljnija cena avio karte za datum putovanja 15. novembar sa presedanjem u Atini iznosi 129EUR. Cena je izražena po osobi, i uključuje sve aerodromske takse, ručni i predati prtljag.

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar