Nezaboravan vikend – Posetite ovih 7 omiljenih barova

Začinite vaš obilazak sedam predivnih gradova i posetite ovih sedam omiljenih barova

Short break u evropskim gradovima nam se uvek čini kao dobra ideja. U svako doba godine.

Iako od juna do septembra primat imaju pesak, more i sunce, produženi vikend u Rimu, Parizu, Amsterdamu, Berlinu će Vam sigurno nadmašiti očekivanja. Letnje večeri na nekom od trgova ili vidikovaca malo je reći da će biti zavodljive.

Nezaboravan vikend - Posetite ovih 7 omiljenih barova

Letnji festivali, zabava u prirodi, piknik u parku…predloga je mnogo a mi Vas danas vodimo u 7 omiljenih barova lokalnog stanovništva u 7 predivnih gradova, pa ćemo spisak da nastavimo sledeće nedelje i tako, sve dok ne dođemo do 77.

Vaše je samo da pratite listu, odaberete šta Vam se najviše sviđa i spakujete kofer.

1. Mithos Taverna Dell’Allegria, Rim

Neobaveznom šetnjom kroz Vaš kraj lako ćete pronaći fenomenalna mesta, Mithos je jedno od njih, smešten na malom skveru u kvartu Appio Latino, jednoj od omiljenih zona Rimljana. Uz fenomenalnu hranu koju ćete naći u ovom bistrou potrudite se da naručite Moscow Mule, master koktel delo. Zanimljivo Vam može biti i da svratite na popodnevni aperitiv, svakog dana od 18:30 do 21:30, a služe se razni kanapei i piće za svega 10 EUR. Još ako se nedeljom nađete u Rimu svratite obavezno jer će Vas sačekati i živa muzika za potuni hedonizam. Lokacija: metro stanica Furio Camillo, na liniji A.

2. Memento Beach Bar, Sofija

Prvo ćemo Vam reći da postoje 3 Memento bara u Sofiji, da se ne zbunite kad stignete, druga dva su možda preporuka za zimu, samo ovaj je topla preporuka za letnje dane. Odličan bar, bazen, ležaljke, ljuljaške i pesak svakako će Vam prijati tokom boravka u Sofiji pa dodajte lokaciju na listu.

3. Bains des Paquis, Ženeva

Savršen pogled na grad i na najveću fontanu na svetu imaćete sa terase gradskog bazena Bains des Paquis. Osim kupanja ovde ćete moći da popijete jednu od najboljih kafa u gradu ili da uživate u Jazz svirci pred odlazak na spavanje. Proverite i kalendar pre nego što krenete na put, možda ćete imati priliku da prisustvujete Festivalu kratkog filma ili nekom zanimljivom koncertu.

4. The Strandperle, Hamburg

 Nezaboravan vikend - Posetite ovih 7 omiljenih barova 1

Nekadašnji kisok gde se prodavalo sveže mleko na čašu, danas je jedno od zanimljivijih mesta u Hamburgu. Tradicija dolaska do kisoka da se popije čaša mleka ostale je uz malu zamenu mleka za pivo i pomfrit. Na postoji klasičan raspored stolova i stolica, jer je ovo u osnovi samo deo plaže na reci, ali svi pomeraju svoje stolice prema suncu kako bi mogli da uživaju u zracima što duže. Naravno, čekanje u redu za porciju najboljeg pomfrita u gradu i za svoje mesto pod suncem se podrazumeva.

5. Teder.Fm Pop-up Bar, Tel Aviv

Svakog leta internet radio stanica Teder.Fm parkira svoj kombi na drugu lokaciju i otvori Pop-up bar. Iako je bar otvoren tri meseca svake godine vrlo brzo postane najpopularnije mesto za izlaske. Ove godine će izlazak u Pop-up bar biti još i zanimljiviji jer će mu se lokacija menjati na svakih destak dana a mi se nadamo da ćete imati priliku da ga posetite bar na nekoliko.

6. Kafárna na kus řeči, Prag

Idealno mesto za letnji dan. U parku na reci, sa tradicionalnom hranom na stolu i kriglom hladnog piva u ruci.

7. The Helvti, Cirih

Nezaboravan vikend - Posetite ovih 7 omiljenih barova 2

Jedna od najlepših terasa sa pogledom na grad u Cirihu. Terasa na hotelu Helvetia jedno je od omiljenih mesta za sastajanje stanovnicima Ciriha, barem od maja do otobra. Ukoliko svratite na piće sigurno ćete sresti nekog pisca ili slikara jer im je Helvti tačka sastajanja još od 80ih godina. Boemi i hedonisti će odobriti sigurno.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Tagovi


Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar