Proslavljeni uspesi paraolimpijaca Srbije!

Svečani doček za gladijatore našeg vremena!

Nekoliko hiljada građana proslavilo je ispred Doma Narodne skupštine velike uspehe srpskih paraolimpijaca.

Srpski paraolimpijci doček

Srpski tim učestvovao je na Paraolimpijskim Igrama u Riju koje su se održale od 7. do 18. septembra i tu je zabeležio veliki uspeh. Iako su pred odlazak u Rio smatrali velikim uspehom osvajanje 4 medalje, srpski paraolimpijci uspeli su da prikupe čak 9!

Na ovom takmičenju bronzane medalje za Srbiju su osvojili Mitar Palikuća i Nada Matić u stonom tenisu, Laslo Šuranji u streljaštvu i Nemanja Dimitrijević u disciplini bacanja koplja. Miloš Mitić je osvojio srebro u bacanju čunja, a Borislava Perić-Ranković i Nada Matić u dublu u stonom tenisu.

Srpski paraolimpijci doček

Zlatne medalje iz Rija su doneli Željko Dimitrijević u disciplini bacanja čunja, kao i Laslo Šuranji u streljaštvu i Borisalava Perić-Ranković u stonom-tenisu.

Ne samo da je ovakav uspeh premašio sva očekivanja već je zanimljivo spomenuti da je nadmašen broj medalja koji je znatno brojniji srpski olimpijski tim osvojio nedavno na Olimpijskim igrama.

Na platou ispred Starog dvora u Beogradu pojavio se kompletan tim Srbije koji je učestvovao na POI u Riju.

Srpski paraolimpijci doček

U obraćanju publici srpski paraolimpijci su se zahvalili svima koji su došli da ih dočekaju, trenerima i stručnom štabu, ali su istakli i da je bila velika čast braniti boje Srbije na Paraolimpijskim Igrama.

Srpski paraolimpijci doček

Naredne Paraolimpijske Igre održaće se 2016. godine u Tokiju, a uvereni smo da nas i tada očekuju veliki uspesi srpskog paraolimpijskog tima.

Tagovi


Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar