Put oko sveta u slikama – Božić i Nova godina

Praznici nam stižu i u tom duhu mi Vas vodimo na bajkovito putovanje kroz novogodišnje vašare.

Prethodnih dana avio kompanije su nas obradovale brojnim novogodišnjim promocijama i sigurni smo da ste već odabrali svoju sledeću destinaciju Ukoliko niste, još nije kasno da posetite neke od tradicionalnih božićnih i novogodišnjih vašara.

U duhu božićnog i novogodišnjeg slavlja koje traje od 18. decembra do 06. januara gradovi širom sveta se predstave u verovetno najlepšem, a svakako najbajkovitijem svetlu i upravo je to pravo vreme da obiđete neki od čuvenih božićnih vašara u Evropi i provedete par magičnih dana.

 

Nekada davno, stanovnici su se skupljali na popločanim trgovima u svom gradu za vreme praznika kako bi kupili sve neophodne sastojke za prazničnu gozbu, porazgovarali sa susedima a za vreme kupovine grejali su se uz toplu šolju začinjenog kuvanog vina, muziku i razne društvene igre.

Upravo tako su i nastali božićni vašari, pre oko 500 godina. Danas, iako svetlost dolazi od električnih ukrasnih svetiljkica umesto od baklji, boemski stil i zabava i dalje traju za vreme božićnih i novogodišnjih pijaca.

Istraživanje živopisnih gradića sa kućama kao iz bajke, druženje sa lokalnim stanovništvom tokom prazničnih dana, miris cimeta i pečenih lešnika, su upravo ono što Vam mi preporučujemo za novogodišnje putovanje.

Nezvanično, najlepše praznične vašare ćete pronaći u Nemačkoj, odakle su tradicionalno i potekli, ali ništa manje lepo se nećete provesti ako odaberete bilo koju drugi sa spiska.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car Online rezervacije

Tagovi


Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar