Reinion – Tropsko vulkansko ostrvo adrenalina

Ovo ostrvo podrazumeva sve, osim pukog izležavanja na plaži. Ako i niste ljubitelj aktivnog odmora, nećete moći da odolite raznolikostima Reiniona!

Tačkica istočno od Madagaskara, Francuska u malom, mini Havaji ili samo Reinion, jedno je od poslednjih avanturističkih ostrva smešteno u Indijskom okeanu.

Tropsko vulkansko ostrvo adrenalina - Reunion

Često ga porede sa Mauricijusom i Sejšelima, koji su mu jako blizu, ali Reinion je posebnijeg duha. Ostrvo je dom jednog od najpristupačnijih aktivnih vulkana, Piton de la Fournaise koji je poslednji put proradio pre 5 godina. Meštani kažu da je posebno zadovoljstvo gledati lavu kako se uliva u okean, samo je šteta što na svom putu uništi autoput (i sve ostalo doduše). Ali, opasnost da će baš na vašem odmoru vulkan eruptirati, čini deo avanture zar ne?

Tropsko vulkansko ostrvo adrenalina - Reunion 2

Za ovo ostvrce obično kažu da je zadivljujuće koliko različitosti može da sažme tako mali prostor. Imaćete priliku da vidite tropske šume, ogromne vodopade, planinske pejzaže, uživate na plaži i birate – beli ili crni pesak. Zbog ove raznolikosti i aktivnog turizma (paraglajding, jahanje, rafting, planinarenje), biće najbolje da menjate hotele i hostele na dan-dva i obiđete sve mikroklime (ima ih 300).

Tropsko vulkansko ostrvo adrenalina - Reunion 3

Najviši vrh na ostrvu je Snežni vrh – Piton des Neiges, koji je eruptirao pre 16 hiljada godina, ali danas nudi neke druge užitke, osim lave. Ako hoćete da vidite vulkan pre nego što se oblaci spuste, trebalo bi da poranite i stignete pre 9 sati ujutru. Zbog velike vlažnosti, verovatno ćete prvo prokuvati na 32 stepena, pa se onda rashladiti u vulkanskim “krugovima” (“cirque”) na 17 stepeni.

Tropsko vulkansko ostrvo adrenalina - Reunion 4

Iza francuskog šarma, koji preovladava, osetan je kreolski uticaj, kao i uticaj Indije, Afrike i Kine na ostrvsku kulturu, arhitekturu i nasleđe, ali i na hranu. Možda ćete jedino ovde moći da probate jelo sa karijem, vanilom i rumom.

Poljoprivreda je na Reinionu veoma razvijena, a dok budete putovali ostrvom, polja šećerne trske, ananasa i vanile (po kojoj su, kako kažu, najbolji na svetu), smenjivaće se pred vašim očima. U šumama ćete naići na neizostavnu Criptomeriu japonicu i tamarind stabla, a vetrenjače raspoređene širom Reiniona dodatno će ukrasiti ionako slikovite pejzaže.

Tropsko vulkansko ostrvo adrenalina - Reunion 5

Plaže su na odmoru neizostavno mesto, a ovo tropsko ostrvo ima tirkizni okean Mauricijusa i cene za skromniji budžet. Obavezno odvojite jedan dan za Grand Anse iplažu Ermitaž, a crnog peska na Etang-sale se čuvajte u podne, jer dostiže 55 stepeni pa možete izgoreti stopala.

Tropsko vulkansko ostrvo adrenalina - Reunion 1

Kada biste automobilom napravili krug oko ostrva, prešli biste tačno 240 kilometara. Za ovdašnji autoput koji je koštao 1,2 milijarde evra kažu da je najskuplji put u Evropskoj uniji, kojoj ovo ostrvo pripada.

Posetite ga što pre, dok mu lava ne dođe glave!

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar