Air Serbia: Prevezla 2 miliona putnika

Avio kompanija Air Serbia prevezla je svog dvomilionitog putnika 31. oktobra 2014. godine!

 

Avio kompanija Air Serbia, par dana posle proslave prvog rođendana, slavi i brojku od 2 miliona putnika koje je uspešno prevezla tokom 2014. godine, zahvaljujući jako dobrim rezultatima tokom trećeg kvartala.

 

Air Serbia prevezla 2 miliona putnika ove godine

 

Air Serbia je imala 730 hiljada putnika od jula do septembra, što je rast od 74 % u odnosu na isti period prethodne godine. Najveću popunjenost sedišta avio kompanija je imala tokom avgusta, sa 239 hiljada putnika zabeležila je najveću brojku u svojoj istoriji i rast od čak 71%. Značajan postotak u broju prevezenih putnika tokom avgusta pripada čarter avio kompaniji Air Serbia-e, Aviolet.

 

Air Serbia je osnovala svoju čarter avio kompaniju u maju ove godine, sa idejom da razdvoji tipove usluga na čarter i redovnim letovima. Čerter komanija Aviolet je obavila 520 letova tokom prethodne letnje sezone i prevezla 90 hiljada putnika.

 

Izvršni direktor Air Serbia-e izrazio je veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima koji su rezultirali povećanjem profita i povećanjem broja prevezenih putnika za 665 u odnosu na 2013 godinu, u periodu od januara do septembra. Prihodi koje je ostvarila avio kompanija tokom trećeg kvartala su dostigli iznos od 57 miliona eura, što je rast od 54% u odnosu na prošlu godinu.

 

Zaslugu za povećanje profita dolazi i od kargo usluga Air Serbia-e, sa preko 2000 tona prevezenih u periodu januar – septembar.

 

Čelnici avio kompanije, zadovoljni postignutim rezultatima i ostvarenim profitom, želeli su da se zahvale kako svojim zaposlenima, koji su radili na povećanju kvaliteta usluga, tako i putnicima koji su ukazali veliko poverenje i lojalnost Air Serbia-i.

 

Srpska avio kompanija uspela je prvi put posle raspada Jugoslavije da postigne broj od 2 miliona prevezenih putnika, tokom jedne godine, pri tome je i jedina avio kompanija sa prostora bivše Jugoslavije koja je to uspela da ostvari.

 

Dobri rezultati nam govore o spremnosti avio kompanije da razvija svoje poslovanje, radeći na povećanju kvaliteta pruženih usluga i otvaranju novih destinacija i novih partnerskih ugovora sa puno optimizma ulaze u novu planiranu fazu razvoja.

 

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar