15 Najboljih destinacija za parove

Ako želite da provedete odmor u nekom od svetskih gradova zajedno sa vašom voljenom osobom, možete pogledati našu top listu destinacija za parove, a mi smo tu da vam pomognemo ako se odlučite za neki od njih.

Paris

15 Najboljih destinacija za parove

Nijedna lista gradova koje treba posetiti sa voljenom osobom ne bi bila potpuna bez Pariza. Glavni grad Francuske odiše romantikom što je u potpunosti zasluženo i autentično. Naravno da ćete naići na grupe turista kod Ajfelovog tornja i Trijumfalne kapije koju morate obići ako ste prvi put tamo ali u svakoj ulici Pariza možete videti deo istorije i kulture. Pariz ima pregršt kafića, restorana i butika. Sa Monmartra možete videte pregled čitavog grada, Luvr je jedan od najboljih i najvećih muzeja a park Bit-Šomon se prostire na skoro 25 hektara.

Amsterdam

15 Najboljih destinacija za parove

Kratak let do Amsterdama je samo razlog više da provedete duži vikend u ovom gradu. Poznat po svom noćnom životu, ovaj grad je jedan od najboljih destinacija za parove. Ali glavni grad Holandije je daleko više od prestonice zabave. Atmosfera u gradu je opuštena i prijateljska, popločane vijugave ulice su pune barova i prodavnica a arhitektura je upečatljiva. Oko grada nalazi se mreža kanala koju ćete najbolje istražiti ako odete na neki od izleta brodićima. U Amsterdamu se uglavnom ne voze automobili pa ćete uglavnom videti ljude kako voze bicikl ili putuju tramvajem.  

London

15 Najboljih destinacija za parove

Za mnoge ljude koji žive van Velike Britanije, London je prvi na listi za posetu. Ako želite da provedete odmor u gradu, London ima sve. Idite u kupovinu do ulice Oksford, pogledajte predstavu u pozorištu Vest End, posetite odlične muzeje ili se provozajte Londonskim okom; ima dovoljno sadržaja da biste ispunili nekoliko vikenda. Ako želite malo da promenite sredinu, provedite neko vreme u Šordiču i Kamdenu i istražujte ulične pijace.

Rim

15 Najboljih destinacija za parove

Haotičan, prometan i potpuno fascinantan, Rim ne liči ni na jedan drugi grad i očigledan je kandidat za našu listu. On je kucajuće srce Italije, dom Panteona, Koloseuma, fontane Trevi, bazilike Svetog Petra, galerije Borgeze, Palatina i mnogobrojnih drevnih ruševina i remek-dela arhitekture. Ima toliko mnogo za videti i iskusiti pa će vam redovno trebati gorivo da biste napunili baterije, na svu sreću hrana u Rimu je odlična! Možete naći najbolje i najpristupačnije restorane van prometnih turističkih delova grada. Kada završite sa obilnim ručkom, protegnite noge u nekom od prelepih parkova i vrtova u gradu.

Venecija

15 Najboljih destinacija za parove

Kada ste već u Italiji, idite 563 kilometara severno i doći ćete do Venecije, na samom istoku zemlje. Ovo je grad koji morate posetiti bar jednom u životu. Ovo je magično mesto gde su automobile zamenjeni gondolama i autobusima na vodi. Iako je gužva za vreme sezone, kasna zima ili rano proleće je uglavnom mnogo drugačije. Vožnja gondolom je obavezna ali pokušajte i da pogledate operu u Teatru La Feniče ili posetite kolekciju Pegi Gugenhajm, muzeja moderne umetnosti koji se nalazi na Velikom Kanalu. Romantika kojom odiše Venecija, savršena je za odmor za parove.

Firenca

15 Najboljih destinacija za parove

Firenca je samo jedan od italijanskih gradova savršenih za parove. Prestonica Toskane, kako je drugačije zovu, poznata je po svojoj renesansnoj umetnosti i arhitekturi; remek-dela Mikelanđela, Da Vinčija i Botičelija nalaze se u galeriji Ufici. U rano proleće, dovoljno je toplo da možete uživati u kafićima i barovima na otvorenom. Oblast Oltrarno je takođe prava poslastica, a skoro je obogaćena finim restoranima, umetničkim ateljeima i zanatskim radnjama.

Dablin

15 Najboljih destinacija za parove

Dablin je fantastičan izbor za odmor u gradu. Dobro poznat noćni život i zabava smešteni su u oblast grada koja se zove Temp bar u kojoj se nalaze ne samo pabovi, već i galerije, butici i kafići. Naravno, Dablin može da ponudi više od Ginisa vrhunskog kvaliteta. Trg Merion prikazuje ono najbolje što je ostalo od gregorijanskog Dablina, ulica Frensis može se pohvaliti umetnošću i antikvitetima a Sent Stivens Grin je javni park ovog grada. Linija vozova Dart omogućava posetiocima da istraže obalu Dablina, u slikovitim prizorima sela kao što su Haut i Kilini.

Barselona

15 Najboljih destinacija za parove

Barselona je sjajno mesto, savršena kombinacija odmora u gradu i odmora na plaži. Ulice ovog španskog grada, zvanično dela Katalonije, pune su tapas barova, kafića i zgrada koje privače pogled zahvaljujući vizionaru i arhitekti Antoniju Gaudiju. Prelepa katolička crkva Sagrada Familia se nikako ne sme propustiti! Barselona takođe ima nekoliko odličnih plaza i botaničkih bašta, gotičku četvrt, živopisnu marinu u obliku Port Olimpika i moglo bi se reći jedan od najpoznatijih fudbalskih klubova na svetu. Nije ni čudo što se smatra jedim od najboljih mesta za odmor za parove!

Madrid

15 Najboljih destinacija za parove

Posle Barselone još jedna odlična destinacija u Španiji. Madrid nema plaže ali ima druge kvalitete koji ga čine idealnim za parove. Klima je obično veoma topla, a za vreme leta dostiže još veće temperature. Možete uživati u mnogobrojnim muzejima, galerijama, parkovima, trgovima i prodavnicama, a mnogi se nalaze van ulice Gran Via. Palasio Real i muzej Prado su takođe znamenitosti koje treba videti. Hrana i piće su centralni deo života u Madridu i posetioci neće znati za šta da se odluče. Zauzmite mesto u bašti jednog od mnogobrojnih tapas barova i restorana i posmatrajte vrevu grada.

Berlin

15 Najboljih destinacija za parove

Berlin, bivša prestonica Istočne Nemačke, krije fantastične priče o istoriji i kulturi ali ga moderan i napredan imidž čine odličnim mestom za mlade parove i turiste. Grad ima bogat noćni život, mnogobrojne barove i klubove a ostajanje do kasno može da bude baš kasno jer neki lokali zatvaraju tek kada poslednji gost napusti lokal. Najverovatnije najbolji kafić je berlinski TV Toranj koji se nalazi 203m iznad grada. Znamenitosti koje treba posetiti su Brandenburška kapija, sagrađena 1791. godine, Muzejsko ostrvo i trg Gendarmenmarkt, na kojem se nalaze francuska i nemačka katedrala.

Lisabon

15 Najboljih destinacija za parove

Postoje mnogi razlozi zbog kojih treba posetiti Lisabon a on brzo postaje jedna od omiljenih destinacija za parove. Glavni grad Portugala nikada nije bio tajna ali izgleda da su mnogi tek sada uvideli njegov turistički potencijal. Pre svega, on je najsunčanija prestonica u Evropi i nalazi se na samo 30 minuta od plaže. Ali ako ne želite da pobegnete iz grada, uživajte u sve većem broju restorana sa Mišelin zvezdicama, zgradama dekorisanim uličnom umetnošću i muralima kao i drvenim tramvajima koji prolaze kroz uske ulice grada.

Atina

15 Najboljih destinacija za parove

Atina je mesto na kojem ćete se osetiti kao na letnjem odmoru čak i u rano proleće kad su temperature i dalje niže. Grad je sagrađen oko Akropolja, najposećenije antičke atrakcije u Atini a može se videti sa skoro bilo koje tačke u gradu. Ovo je nešto što obavezno morate videti ali vam preporučujemo da pogledate i jednu večernju predstavu na otvorenom – na primer u bioskopu Odeon Heroda Atičkog. Naravno postoji i modernija verzija Atine sa nizom barova, glamuroznih restorana i klubova. Oblast Psiri se smatra najboljim mestom za noćni izlazak.  

Prag

15 Najboljih destinacija za parove

Prag je stekao reputaciju mesta za momačke večeri ali ovo je velika nepravda. Tačno je da postoji veliki broj barova i pabova za veće grupe ljudi ali postoji i druga šarmantna i lepša strana Praga koje zahteva malo detaljniji pristup. Glavni grad Češke Republike ima najveći srednjovekovni zamak na svetu, veliki broj crkava i katedrala kao i Karlov most – veličanstveni kameni most iz 14. veka koji spaja Stari Grad sa Malom Stranom. Trg Sv. Vaclava je srž Praga, odlična polazna tačka za obilazak.

Njujork

15 Najboljih destinacija za parove

Put u Njujork se može smatrati jednim od najboljih odmora u gradu, iako je bolje da ovde provedete nekoliko dana a ne samo jedan vikend – ima toliko stvari koje treba videti da će vam trebati svaki minut odmora. Priključite se ostalim turistima, i pogledajte sve čuvene znamenitosti – Kip slobode, most Bruklin, zgradu Rokerfelera i zgradu Empajer Stejt-a ali ostavite malo vremena za opuštanje u Central Parku ili uživajte u krstarenju na reci Hadson. Ne zaboravite da odete u šoping na Petoj aveniji i da jedete i pijeta koliko god želite. Bićete stalno zauzeti ali potpuno inspirisani!

Las Vegas

15 Najboljih destinacija za parove

Ne postoji nijedno mesto na svetu kao što je Las Vegas, ovo je destinacija kakvu možete videti samo jednom u životu. Oaza u središtu pustinje Nevada, Vegas je pravo mesto za celodnevnu žurku; besramno smeo i glamurozan, ništa mu ne može parirati kada je u pitanju provod, i puka zabava. Ne radi se samo o kazinima, ima mnogo stvari koje možete videti kao što su poznati fontana šou hotela Belađio, akvarijum Mendelej Bej i tematski hoteli koji imitiraju Pariz, Njujork, Cezarovu palate, Veneciju i Egipat. Odvojite jednu nedelju i prepustite se. Ako možete organizujte i vožnju helikopterom preko Velikog kanjona.

autor: Playtravel

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar