7 mesta koja morate posetiti u Evropi

Pripremite se za nezaboravno jesenje putovanje!

Ukoliko ste planirali da provedete jesen u Evropi, mi Vam predlažemo sedam destinacija koje ne smete da propustite! U naš izbor su dospeli italijanska kuhinja, poseta mjuziklu na Vestendu, divljenje prelepim arhitektonskim delima Barselone i još neki biseri Starog kontinenta.

Rim

7 mesta koje morate posetiti u Evropi - Rim

Rim je mesto koje ne smete zaobići na vašem putovanju po Evropi. Aroma sveže italijanske kuhinje oseti se u vazduhu koji prolazi ulicama a istorijske znamenitosti ponosno stoje na svakom koraku. Nijedna poseta prestonici Italije ne bi bila potpuna bez odlaska do Koloseuma, bazilike Svetog Petra, Sikstinske kapele i neverovatne fontane di Trevi. Ako imate slobodnog vremena, svratite do rimskog Foruma, četvrti Trastevere i Španskih stepenica.

London

7 mesta koje morate posetiti u Evropi - London

Istraživanje prvoklasnog Britanskog Muzeja, gledanje mjuzikla na Vestendu, tura Londonskom kulom i prejedanje ribom i pomfritom u loklanom pabu su deo iskustva posete ovom gradu. Međutim, visoke cene hotela u Londonu možda će obeshrabriti turiste koji ne mogu da izdvoje toliko novca. Ako želite da uštedite novac, rezervišite smeštaj dosta ranije ili uzmite u obzir iznajmljivanje stana.

Pariz

7 mesta koje morate posetiti u Evropi - Pariz

Pariz je pun cenjenih muzeja, spomenika i crkava. Mogli biste ceo odmor da provedete diveći se znamenitostima kao što su Ajfelov toranj ili lutajući kroz izložbe u Luvru. Ali treba da ostavite malo vremena u toku dana i za posmatranje ljudi i grickanje svežih kroasana u kafićima koji se nalaze pored puta. Kada zađe sunce, sedite i uživajte u laganom obroku uz odlično vino.

Barselona

7 mesta koje morate posetiti u Evropi - Barselona

Raznolika arhitektura Barselone izdvaja ovaj grad od ostalih evropskih destinacija. Gaudijev park Guel i Sagrada Familia su jako impresivni kao i katedrala (poznatija kao La Seu), zamak Montžuik i mnoge srednjovekovne zgrade u Gotskoj Četvrti. Ako se umorite od razgledanja prelepe arhitekture, opustite se na plaži La Barseloneta, jedite lokalnu hranu (tapas) ili popijte sangriju u ulici Las Ramblas.

Prag

7 mesta koje morate posetiti u Evropi - Prag

Ako odete na odmor u Prag, imaćete utisak kao da ste kročili u neku bajku. Upijte gotsku arhitekturu i živu atmosferu starogradskog trga i obavezno posetite praški zamak (i druge atrakcije na tom zemljištu uključujući i katedralu Sv. Vitus i kraljevsku palatu.

Venecija

7 mesta koje morate posetiti u Evropi - Venecija

Kada pomislite na Veneciju verovatno se setite romantičnih vožnja gondolom preko Velikog kanala ali ova evropska destinacija nije samo za parove. Mnoštvo pozorišta, crkava, istorijskih znamenitosti i restorana doprinose tome da vas ovaj italijanski grad na severoistočnoj obali potpuno očara bez obzira na to koji ste tip turiste.

Beč

7 mesta koje morate posetiti u Evropi - Beč

Ovaj čuveni austrijski grad najviše je poznat po svojoj muzici i monarsima. Istražite Šenbrun, palatu porodice Habsburg ili svratite u muzej Kuća muzike dok se šetate u strogom centru grada. Ljubitelji umetnosti trebalo bi da svrate do bečkog Kvarta muzeja i istraže Muzej moderne umetnosti dok ljubitelji opere mogu da uživaju u istraživanju ili gledanju predstave u Bečkom državnom pozorištu.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar