Aerodrom Beograd – Rekonstrukcija se nastavlja po planu uprkos Covid-19

Koronavirus nije usporio radove na ekspanziji beogradskog aerodroma

Iako je koronavirus Covid-19 zamrzao mnoge avio kompanije i zatvorio aerodrome, radovi na ekspanziji aerodroma „Nikola Tesla” u Beogradu se nastavljaju po planu.

Uprkos vanrednom stanju u Republici Srbiji, iz Vlade poručuju da neće biti odlaganja ili zastoja u realizaciji rekonstrukcije i dorade beogradskog aerodroma.

Trenutno se radi na ekspanziji zgrade Terminala 2, kao i na proširenju „C” dela aerodroma, a ceo projekat obuhvata novih 42.000 kvadratnih metara i on će koštati oko 262 miliona evra.

Započeti su i radovi na proširenju dela za dolaske, kao i novog kontrolnog tornja, investicije vredne oko 17,5 miliona evra. Jednom kada bude završen, stari toranj za kontrolu leta, koji je izgrađen 1962. godine, biće zatvoren i dobiće novu namenu.

Premijerka Republike Srbije Ana Brnabić navela je da se broj putnika na beogradskom i niškom aerodromu prepolovio, ali može se očekivati da će rezultati biti još lošiji nakon što je uvedeno vanredno stanje u državi, ograničeno kretanje putnika, a aerodrom „Konstantin Veliki” u Nišu zatvoren.

autor: Playtravel

18. mart 2020.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar