Aerodrom Beograd – U planu letovi za Japan

Da li će uskoro biti uvedeni letovi za Japan?

Republika Srbija će uskoro potpisati bilateralni sporazum sa Japanom o uspostavljanju vazdušnog saobraćaja između dve države.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, Zorana Mihajlović je nedavno razgovarala sa ambasadorom Japana u Republici Srbiji o uspostavljanju direktnih letova između Srbije i Japana. Tom prilikom je navela kako će uskoro biti potpisan sporazum o uspostavljanju direktnih letova između dve države.

Državljani Srbije ne moraju da poseduju vizu kako bi posetili Japan, a isto je i u slučaja građana Japana koji žele da putuju za Srbiju. Broj japanskih turista u Srbiji u prethodnom periodu nije bio veliki, ali je on i dalje nadmašivao broj turista koji dolaze iz nekih bližih evropskih država. Spominje se i to da je broj kineskih turista nekada bio na sličnom nivou, dok oni su oni danas među najbrojnijim koji posećuju Srbiju, pa se smatra da direktna linija ima dosta potencijala.

Sa druge strane, direktni letovi za Japan predstavljali bi novinu za aerodrom Nikola Tesla, jer trenutno ni jedna avio kompanija ne nudi direktne letove za neki od japanskih gradova. Smatra se i da će interesovanje za ovom linijom biti veće zbog  Letnjih olimpijskih igara koje se 2020. godine održavaju u Tokiju.

Stručnjaci smatraju i da letovi iz Beograda za Osaku ili Kobe mogu da budu uspostavljeni u budućnosti jer koncesionar aerodroma Nikola Tesla, kompanija VINCI, rukovodi sa nekoliko aerodroma u ovim gradovima, a jednom prilikom je spomenula mogućnost da u skorijoj budućnosti poveže Beograd sa drugim svetskim aerodromima.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekla je da očekuje da će u narednom periodu biti uspostavljeni direktni letovi ka destinacijama ka kojim avio kompanije prethodno nisu obavljale letove iz Beograda. Mada ona nije navela o kojim destinacijama se radi, letovi ka Japanu, Kanadi, Indiji, Južnoj Koreji, kao i SAD i Kini se navode kao oni sa najviše potencijala.

autor: Playtravel

21. maj 2018.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar