Aerodrom Beograd – Uskoro letovi Beograd Šangaj?

Pet interkontinentalnih linija iz Beograda naredne godine?

Nakon nedavno uspostavljene linije Beograd Peking, preko Praga, sada se sve više priča o  još jednoj liniji između Srbije i Kine.

Gradonačelnik Beograda i predsednik upravnog odbora avio kompanije Air Serbia, Siniša Mali, naveo je u jednoj izjavi da se letovi iz Beograda za drugi grad u Kini očekuju veoma uskoro. Prethodno je Vlada Republike Srbije navela da bi dodatna linija za Kinu bila važna za uspostavljanje boljih veza sa ovom državom, kao i da bi linija za Šangaj imala najviše smisla.

Poznato je da su protekle godine želju da uspostave liniju ka Beogradu izrazile avio kompanije Hainan Airlines (koja leti na liniji Beograd Peking), Air China i China Southern Airlines.

Linija Beograd Šangaj se opravdava činjenicom da najveći broj putnika iz Kine leti baš između ova dva grada. Procenjuje se da je broj putnika iz Šangaja veći u odnosu na one iz Pekinga, jer kineski državljani uglavnom dolaze iz dve kineske provincije koje se nalaze južno od Šangaja.

Trenutno putnici na liniji Beograd Peking najviše lete avio kompanijom Aeroflot koja povezuje ova dva grada preko Moskve.

Pored linije za Šangaj, u prethodnom periodu pričalo se još i o pokretanju letova za Toronto i Delhi, čime bi broj interkontinentalnih letova iz Beograda, uz postojeće linije za Peking i Njujork, bio uvećan na ukupno čak pet.

autor: Playtravel

15. novembar 2017.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar