Aerodrom Trebinje bi mogao da bude otvoren 2021. godine

Aerodrom u Trebinju bi mogao da dobije prve letove već tokom naredne godine

Tokom naredne godine se očekuje zvanično otvaranje aerodroma u Trebinju, navode iz državnog vrha Srbije.

Investitor i operator aerodroma Trebinje će biti Srbija, a srpski predsednik Aleksandar Vučić navodi da je ovo projekat od velike važnosti za Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i deo Crne Gore. On je naveo da se prvi letovi očekuju u martu 2022. godine, ali da će biti učinjeno sve da avioni polete i pre kraja 2021. godine.

Projekat je najavila i ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Zorana Mihajlović, koja je izjavila da se razmišlja o tri lokacije u Bosni i Hercegovini, odnosno Republici Srpskoj. Po njenim rečima, takav aerodrom bi mogao brzo da postane profitabilan i da privuče oko 50.000 putnika već tokom svoje prve godine.

Planovi o aerodromu Trebinje postoje dugo, a na ideji se aktivnije radilo tokom 2009. godine kada je investirano u kreiranje projektne dokumentacije, ali se od tih planova na kraju ipak odustalo.

Ipak, stručnjaci osporavaju opravdanost izgradnje aerodroma kod Trebinja jer bi se on nalazio na svega trideset kilometara od Dubrovnika, ali i kilometara od Tivta.

Bosna i Hercegovina trenutno ima četiri aerodroma i to u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci i Mostaru, a pored Trebinja, u izgradnji je i novi aerodrom u Bihaću.

autor: Playtravel

31. avgust 2020.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar