Aerodromi u Srbiji bi mogli da uvedu testiranje na koronavirus

Putnici bi morali da plate testiranje ukoliko žele da putuju

Ministar zdravlja Republike Srbije Zlatibor Lončar naveo je da će i srpskim građanima koji žele da putuju biti omogućeno da obave testiranje na koronavirus, ali da će to morati da plate.

Ipak, on je podvukao da za sad nijedna država ne traži takav dokument, tzv. „zdravstveni ili korona pasoš” i da se to tek razmatra kao mogućnost.

Za sad se pominje nekoliko verzija ovakvog testiranja, pa na primer neke države planiraju da omoguće testiranje na samom aerodromu koje će putnici morati da plate 190 evra kako bi izbegli karantin u trajanju od dve nedelje. Drugi će zahtevati dokument koji nije stariji od 24 časa u kojem su navedeni rezultati testa. Takvo testiranje će takođe morati da se plati.

U prvom slučaju testiranje bi moralo da bude omogućeno na sva tri srpska aerodroma. Pojedini stručnjaci navode da bi test ipak bio malo jeftiniji i da bi koštao oko 6.000 dinara, kao i to da bi za ulazak u Srbiji trebao dokument ne stariji od tri dana. Testiranje će biti obezbeđeno i u Kliničkom centru Srbije.

Republika Srbija će slediti odluke drugih evropskih država, naveo je ministar zdravlja.

autor: Playtravel

11. maj 2020.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar