Air Italy – Nova zvezda na nebu Italije

Air Italy pretenduje da zameni avio kompaniju Alitalia!

Avio kompanija Qatar Airways krajem februara je objavila da je započet proces transformacije italijanske avio kompanije Meridiana u novu avio kompaniju koja će nositi naziv Air Italy.

Qatar Airways, kao vlasnik 49% akcija avio kompanije Air Italy aktivno će učestvovati u razvoju nove italijanske ,,zvezde”, kako to vole da kažu u avio kompaniji iz Katara.

Avio kompanija Air Italy imaće svoju glavnu bazu na aerodromu Milano Malpensa, odakle će obavljati većinu letova, ali će avione stacionirati i u svojim bazama na aerodromima Rim Fiumicino i Olbia.

U saopštenju je navedeno da će avio kompanija Air Italy obavljati preko pedeset linija unutar Evrope do 2022. godine, dok će leteti i na interkontinentalnim linijama. Već je najavljena linija za Bangkok (ona će biti uspostavljena od septembra ove godine), a u planu su i letovi za Njujork i Majami koji će nešto kasnije biti uspostavljeni iz Milana. Takođe, planirane su i interkontinentalne linije sa aerodroma u Rimu.

Air Italy bi trebalo da u roku od pet godina poveća svoju flotu na ukupno 50 aviona, a prva od očekivanih osam letelica planiranih za ovu godinu će stići u flotu već tokom aprila. U pitanju je avion Boeing 737 MAX 8, jedan od dvadeset naručenih, dok će se u floti avio kompanije Air Italy naći još Airbus A330-200 i Boeing 787 – Dreamliner modeli.

Predstavnici avio kompanije Air Italy su naveli da očekuju da će imati preko 10 miliona putnika u narednih pet godina, kao i da smatraju da će ona postati nova nacionalna avio kompanija.

Da li mislite da će Air Italy zameniti avio kompaniju Alitalia? Podelite vaše mišljenje u komentarima na ovoj stranici.

autor: Playtravel

5. mart 2018.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar