Države u koje srpski državljanu mogu slobodno da putuju

Putnici iz Srbije mogu slobodno da putuju u ovih 18 država

U jeku epidemije koronavirusa Covid-19 mnoge države su zatvorile svoje granice za strane putnike, pa i one koji dolaze iz Srbije, ali u ovih 18 država srpski državljani mogu da putuju slobodno.

Ukoliko neke države nisu potpuno zatvorile svoje granice (poput recimo Grčke), one obično od putnika iz Srbije traže da se ispoštuje period karantina nakon ulaska u zemlju, što turističke posete čini nemogućim. Sa druge strane, pojedine države od putnika zahtevaju da pokažu PCR ili ELISA testove, kao što je recimo u Crnoj Gori.

Kako je navedeno na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, naši državljani trenutno mogu slobodno da putuju u Albaniju, Belorusiju, Bosnu i Hercegovinu, Brazil, Egipat, Jamajku, Kongo, Maldive, Meksiko, Oman, Palau, Pakistan, San Marino, Tursku, Tunis, Centralnoafričku Republiku i od nedavno u Švajcarsku.

Sjedinjene Američke Države takođe dozvoljavaju ulazak srpskim državljanima bez potrebe za testiranjem ili karantinom, ali samo pod uslovom da oni nisu boravili u Kini, Iranu, zemljama Šengen zone, Velikoj Britaniji ili Brazilu.

Da li se na ovom spisku nalazi destinacija koju ćete posetiti tokom narednog putovanja?

Navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju.

autor: Playtravel

21. avgust 2020.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar