FlyBosnia – Nova avio kompanija iz Sarajeva uskoro počinje da leti

Bosna i Hercegovina uskoro dobija novu avio kompaniju koja spaja Sarajevo sa Saudijskom Arabijom

Avio kompanija FlyBosnia  je start-up kompanija vlasnika iz Saudijske Arabije koja planira da obavlja letove iz Sarajeva ka destinacijama u Saudijskoj Arabiji i Bliskom istoku.

Prva najavljena linija je Sarajevo Riyadh, na kojoj avio kompanija planira da obavlja letove pet puta nedeljno. Nakon toga bi trebalo da budu uvedeni letovi i iz Sarajeva za Jeddah, a naknadno i ka drugim destinacijama ka kojim bude postojalo interesovanje putnika.

FlyBosnia je prvobitno planirala da poleti iz Sarajeva 10. juna, ali ona i dalje čeka dozvole za obavljanje letova od nadležnih organa Bosne i Hercegovine, pa se pretpostavlja da će prvi let biti odložen za nekoliko nedelja.

Druge pripreme napreduju po planu, jer je nedavno završena obuka kabinskog osoblja. Takođe, avio kompanija je već iznajmila letelicu Airbus A320 od avio kompanije Nesma Airlines.

Avio kompanija FlyBosnia će biti jedina putnička avio kompanija stacionirana u Bosni i Hercegovini, nakon što je nedavno ugašena avio kompanija BH Airlines.

autor: Playtravel

23. maj 2018.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

1 Komentar
  1. Prevaranti

    Demir
     odgovori
    25/03/2019

    To su ljudi koji su unistili avijaciju u BiH, samo mjenjaju nazive avio kompanija i varaju ljude jer nemaju nikakvo znanje.

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar