Gde možete da otputujete sa pasošem Srbije?

Granice 25 država su trenutno otvorene za srpske državljane

U cilju sprečavanja širenja pandemije koronavirusa Covid-19 mnoge države su odlučile da zatvore svoje granice za strane državljane, ali promene u odlukama su gotovo svakodnevne. Iz tog razloga Vam na jednom mestu navodimo u koje države i pod kojim uslovima trenutno možete da otputujete sa pasošom Republike Srbije.

Zemlje u koje možete da putujete bez ograničenja

Trenutno državljani Republike Srbije mogu da uđu u ukupno 12 svetskih zemalja bez ikakvih ograničenja. Za ulazak nisu potrebni dodatni zdravstveni dokumenti ili obaveza samoizolacije.

Države koje dozvoljavaju ulazak srpskim građanima su: Albanija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Brazil (zahteva se samo Covid zdravstveno osiguranje), Bugarska, Zanzibar, Jamajka (potrebno je popuniti formular na ovom linku), Meksiko, Severna Makedonija, Sjedinjene Američke Države (presedanje ne sme biti preko EU), Turska i Ukrajina (uz Covid zdravstveno osiguranje).

Države u koje možete da putujete pod određenim uslovima

Zemlje u ovoj kategoriji dozvoljavaju putnicima iz Srbije ulazak, ali samo uz posedovanje negativnog PCR testa ne starijeg od 48 do 96 sati, kao i pod određenim uslovima.

Države koje pod ovim uslovima dozvoljavaju ulazak su:
Hrvatska (test ne stariji od 48h uz potvrdu rezervacije smeštaja, za tranzit ka BIH i Slovenije nisu potrebna dokumenta), Egipat (testiranje na aerodromu uz doplatu), Iran (test ne stariji od 96h), Island (negativan test uz popunjen formular), Kipar (test ne stariji od 72 sata uz popunjen dodatni formular najkasnije 24h pre leta), Maldivi (PCR test ne stariji od 72h i popunjen dokument najkasnije 24h pre leta) Rusija (test ne stariji od 72 sata uz popunjen dodatni formular u avionu), Slovenija (test ne stariji od 48h), Tunis (test ne stariji od 72h), Ujedinjeni Arapski Emirati, Dubai (test ne stariji od 48h), Crna Gora (test ne stariji od 72h ili pozitivan serološki test IGG klase).

Za ulazak u Veliku Britanije putnici iz Srbije ne moraju da imaju PCR test, ali su obavezni da poštuju period samoizolacije u trajanju od 14 dana, kao i da popune dodatni formular 48 sati pre leta.

Navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju ili na sajtu Ministarstva Spoljnih Poslova Republike Srbije.

20. novembar 2020.

autor: Playtravel

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar