Hainan Airlines ukida liniju Beograd Peking

Poslednji let između Beograda i Pekinga već krajem novembra

Avio kompanija Hainan Airlines će po svemu sudeći obustaviti letove na liniji između Beograda i Pekinga preko Praga već krajem novembra.

Hainan Airlines prestao je da prodaje avio karte za letove nakon 23. novembra ove godine, kada je predviđeno da bude poslednji let između glavnih gradova Srbije i Kine.

Prestavnici kineske avio kompanije za sad nisu izdali zvanično saopštenje, ali pojedini izvori navode da interesovanje za letovima na ovoj liniji nije bilo veliko. Kako je objašnjeno najveći broj putnika je koristio usluge avio kompanije Aeroflot koja spaja Beograd i Peking preko Moskve.

Linija Beograd Peking preko Praga je uvedena 15. septembra 2017., a avio kompanija Hainan Airlines je saobraćala na liniji dva puta nedeljno. Umesto letova do Beograda, avio kompanija će sad leteti od Pekinga samo do Praga i to tri puta nedeljno. 

U prethodnom periodu predstavnici Vlade Republike Srbije navodili su bi linija Beograd Peking mogla da bude pretvorena u direktnu, uz mogućnost letova Sarajevo – Beograd – Peking, a spominjalo se i da će avio kompanija Air Serbia takođe početi da leti između dva glavna grada. Od političkog vrha Republike Srbije moglo se takođe čuti i da je linija Beograd Šangaj takođe u planu.

autor: Playtravel

8. novembar 2018.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar