Iran Air ukida letove između Beograda i Teherana

Direktna linija Beograd – Teheran ukinuta nakon vraćanja viznog režima

Avio kompanija Iran Air objavila je da će obustaviti direktne letove na liniji između Teherana i Beograda.

Linija će biti ukinuta sa završetkom letnjeg reda letenja tj. nakon 27. oktobra 2018. godine, a odluka je doneta nakon što je Republika Srbija objavila da će zahtevati vize za ulazak u državu iranskim državljanima. 

Avio kompanija Iran Air planirala je da nastavi da obavlja letove dva puta nedeljno i tokom zime, a avio karte su već bile u prodaji. Predstavnici avio kompanije su takođe izjavljivali da će avio kompanija leteti češće između dva grada, a spomenuta je i mogućnost letova između Beograda i drugih gradova u Iranu kao što su Isfahan i Shiraz.

Srbija bila je jedina evropska država i jedna od retkih u svetu koja nije zahtevala vize od iranskih državljana, a povratak viznog režima usledio je nakon pritiska Evropske Unije koja je navodila da mnogi putnici zloupotrebaljavju avionsku liniju kako bi emigrirali u države EU.

Predstavnik vlade Irana složio se da su ovi navodi tačni, a objašnjeno je da je više od 15.000 iranskih državljana posetilu Srbiju otkako je ukinut vizni režim, dok značajan deo njih nije iskoristio svoju povratnu avio kartu.

Iranske vlasti su takođe vratile vizni režim za državljane Srbije.

Avio kompanije Qeshm Airlines i Mahan Air iz Irana koje su takođe obavljale letove između Beograda i Teherana, nešto ranije su takođe ukinule letove između Irana i Srbije.

autor: Playtravel

17. oktobar 2018.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar