Playnews – Najvažnije vesti oktobar 2018.

Odabrali smo za Vas pet najvažnijih vesti iz avioindustrije koje su obeležile oktobar 2018.

Baš kao i svake godine, oktobar predstavlja mesec kada počinje zimski red letenja sa manjim brojem letova, a avio kompanije ovaj mesec koriste kako bi se pripremili za narednu godinu. Pročitajte koje nove linije se spremaju, koje linije će dobiti ,,pojačanje”, kao i koje vesti su po našem mišljenju bile najvažnije prethodnog meseca.

Iran Air ukida letove između Beograda i Teherana

5. Nakon što je Vlada Republike Srbije donela odluku da vrati vizni režim državljanima Irana, sve iranske avio kompanije, uključijući i avio kompaniju Iran Air odlučile su da suspenduju letove između Beograda i Teherana. Više detalja ovde.

Aerodrom Dubrovnik - Od naredne godine direktna linija za Filadelfiju!

4. Početkom oktobra, na zvaničnoj stranici aerodroma u Dubrovniku objavljeno je da će najveća avio kompanija na svetu, American Airlines, od 2019. godine uspostaviti direktnu liniju između Dubrovnika i Filadelfije. Letovi će biti sezonskog karaktera, a više detalja pročitajte ovde.

Lufthansa povećava broj letova iz Srbije

3. Avio kompanija Lufthansa potvrdila je da će od naredne letenje sezone obavljati sedam letova nedeljno više za Minhen nego što je to ove godine bio slučaj – o tome pročitajte ovde. Članica Lufthansa grupe, avio kompanija Swiss je takođe najavila da će češće leteti između Beograda i Ciriha.

Ryanair pokrenuo letove iz Banja Luke 2018

2. Ryanair je od 30. oktobar uspostavio tri nove direktne linije iz Banja Luke, čime je Bosna i Hercegovina postala 37. država u mreži popularne low cost avio kompanije. Detaljnije o novim linijama možete da pročitate ovde.

Wizz Air smanjio dimenzije besplatnog ručnog prtljaga avion

1. Low cost avio kompanija Wizz Air neprijatno je iznenadila putnike odlukom da počev od 1. novembra pooštri politiku u vezi sa ručnim prtljagom koji putnici mogu da unesu u kabinu aviona. Ova odluka je počela da se primenjuje, a više o tome možete da pročitate ovde. 

Da li se slažete sa našim izborom? Podelite svoje mišljenje u komentarima sa drugim poseticu sajta Play Travel!

autor: Playtravel

1. novembar 2018.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar