Lufthansa odlaže sve letove do sredine juna

Avioni čekaju otvaranje granica EU

Nemačka avio kompanija Lufthansa potvrdila je da će odložiti letove ka našem regionu bar do 15. juna 2020. godine.

Mada je Lufthansa najavila da će obnoviti deo svojih linija, nemačka avio kompanija neće sleteti na neki od aerodroma u regionu pre sredine narednog meseca. To obuhvata aerodrome u Beogradu, Dubrovniku, Ljubljani, Rijeci, Tivtu, Sarajevu, Splitu, Zadru i Zagrebu, ka kojim je letela redovno ili na sezonskim linijama, pre prizemljenja svoje flote.

Kako objašnjavaju u avio kompaniji, moguće je da će nakon 15. juna biti obnovljene neke od linija, kada se očekuje da granice Evropske Unije bude otvorene za putnike koji ne žive u nekoj od država članica. Putnici mogu trenutno da kupe avio karte za letove pre navedenog datuma, ali će oni verovatno biti uklonjeni iz rezervacionog sistema uskoro.

Avio kompanija Swiss Air Lines koja se nalazi u Lufthansa Grupi je već potvrdila da će obnoviti letove na liniji Beograd Cirih od 5. juna i to četiri puta nedeljno (ponedeljak, petak, subota, nedelja). Na ovoj liniji će od 21. maja leteti i avio kompanija Air Serbia.

Sa druge strane, ostale avio kompanije u Lufthana Grupi, Eurowings i Austrian Airlines (koji je početak odložio za 7. jun) još nisu objavile svoj red letenja, kao i da li će se letovi ka našem regionu naći u tzv. „prvoj fazi”.

Od destinacija u našoj blizini, avio kompanija Lufthansa će početkom juna obnoviti letove iz Frankfurta ili Minhena za Budimpeštu, Bukurešt i Sofiju.

autor: Playtravel

15. maj 2020.

Online rezervacije letova avio kompanije Lufthansa

Rezervišite odmah avio karte kompanije Lufthansa online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar