Najbolje avio kompanije 2013

Koje su najbolje avio kompanije u 2013. godini?

Poznati Skytrax nedavno je održao svoj godišnji izbor za najbolje avio prevoznike na svetu, na kojem je Emirates zaslužio najblistavije odlikovanje.

670x463xEmirates6.jpg.pagespeed.ic.0W3dRuYJNL

Skytrax je ove najvažnije nagrade u avio industriji podelio na svečanoj priredbi na 50. pariskom aviosajmu (Paris Air Show), dok su nagrade najboljim aerodromima podeljene nešto ranije ove godine.

 

Nagrade se uručuju na osnovu dugotrajnog istraživanja na uzorku od, kako autori tvrde, mišljenja više od 18 miliona putnika iz 160 zemalja. Putnici ocenjuju sve aspekte njihovog putovanja, od higijene aviona, preko posluženja, pa do kvaliteta usluge i udobnosti sedišta.

 

Ove godine, pored Emiratesa na prvom mestu, našle su se redom i: Qatar Airways (na drugom mestu), Singapure Airlines, ANA All Nippon Airways, Asiana Airlines(na petoj poziciji), Cathay Pacific Airways, Etihad Airways, Garuda Indonesia, Turkish Airlines i na 10. mestu Qantas Airways. Lufthansa koja je na 11. mestu, bila je nadomak kluba najboljih avio kompanija, ali je ovo i dalje veliki napredak ove avio kompanije koja se može nadati i boljem rezultatu na narednoj dodeli ove nagrade.

 

Zanimljivo je spomenuto da se među najboljih 10 nalazi tri avio previznika koji posećuju Beogradski aerodrom “Nikola Tesla”: Qatar Airways, Turkish Airlines i kompanija koja se ovih dana često spominje i na našem sajtu – Etihad Airways. Turkish Airlines je takođe proklamovan najboljim avio prevoznikom na teritoriji “Starog kontinenta”.

 

Emirates ovu blistavu nagradu nije dobio prvi put. Najveća avio kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata osvojila je ovu nagradu već u dva navrata, 2001. i 2002., a pored ovogodišnje, treće najprestižnije titule, ovom prilikom proglašeni su i najboljom bliskoistočnom aviokompanijom, a osvojili su i treće mesto za zabavni sistem koji nude svojim putnicima u toku putovanja. Kako je Emirates nastao pre manje od 30 godina, mnogi kritičari spremno tvrde da je ovo kompanija koja je najbrže napredovala i da ima ambicije i da ostane tu gde jeste još dosta vremena.

Tagovi


Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar