Otvora se novi aerodrom u Istanbulu, avio kompanije prebacuju letove

Od ovog vikenda avioni na direktnim letovima iz Beograda Istanbul počeće da sleću na novi istanbulski aerodrom

Istanbul Grand Airport, novi istanbulski aerodrom od danas je zvanično pušten u rad, a očekuje se da će tokom ovog vikenda avio kompanija Turkish Airlines ovde prebaciti sve svoje letove.

Aerodrom je u prvi mah simbolično otvoren 28. novembra 2018. godine na turski praznik Dan republike, ali manji broj linija je uspostavljen tek od 31. decembra 2018. jer aerodrom još nije bio potpuno završen. Po planu svi letovi sa aerodroma Ataturk su trebali da budu premešteni na novo istanbulsko čvorište 3. marta, ali pošto aerodrom nije bio spreman, otvaranje je pomereno za današnji dan, 5. april.

Prebacivanje letova je započeto u 15h, a očekuje se da će letovi postepeno biti premešteni u narednom periodu.

Trenutno iz Beograda za aerodrom Ataturk u Istanbulu lete dve avio kompanije: Turkish Airlines i Atlasglobal (u saradnji sa Air Serbia).

Avio kompanija Turkish Airlines je najavila da će prebaciti sve svoje letove na novi aerodrom od 6. aprila u 14:00h. Turska nacionalna avio kompanija proces prebacivanja letova je već nazvala ,,Velika selidba” (Buyuk Goc) tokom koje će tokom 45 sati sa jedne na drugu vazdušnu luku 707 kamiona i preko 800 radnika prebaciti 10.000 delova opreme ukupne težine veće od 47.000 tona.

Novi aerodrom u Istanbulu se nalazi 30 kilometara severo-zapadno od centra najvećeg turskog grada. U izgradnju aerodroma, koji bi trebalo da bude najveći na svetu, je uloženo preko 8 milijardi američkih dolara, a on će u prvoj fazi moći da usluži i do 90 miliona putnika godišnje. Turske vlasti se nadaju da bi ovaj broj putnika mogao da bude udvostručen do 2027. godine.

autor: Playtravel

5. april 2019.

Online rezervacije letova avio kompanije Turkish Airlines

Rezervišite odmah avio karte kompanije Turkish Airlines online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar