U planu letovi iz Beograda za Indiju

Uskoro direktni letovi iz Beograda za Nju Delhi?

Trenutno su u toku pregovori između Republike Srbije i Indije o pokretanju direktne linije između Beograda i Nju Delhija.

Kako bi bilo omogućeno uspostavljanje nove linije, već je potpisan sporazum između dve države, a Republika Srbija je nedavno ukinula vize građanima Indije i  na taj način postala prva evropska država koja je to učinila.

Po rečima predstavnika državnog vrha obe zemlje ovim potezima je omogućeno neometano kretanje putnika što bi trebalo da poboljša turizam obe zemlje, ali i uspostavi bolju poslovnu saradnju.

Indijski ambasador u Srbiji naglasio je da je broj srpskih turista u ovoj zemlji u 2016. bio veći za 26% u odnosu na 2015. godinu.

Vlada Republike Srbije nije navela koja bi avio kompanija mogla da leti na liniji Beograd Nju Delhi, ali su sve oči uperene na avio kompaniju Air Serbia. Ipak, izvršni direktor srpske nacionalne avio kompanije, Dane Kondić, izjavio je da Air Serbia trenutno nije zainteresovana za letove ka dalekim destinacijama.

Indija nije jedina daleka destinacija ka kojoj bi putnici iz Beograda mogli da lete uskoro: po nekim informacijama trenutno se pregovara i o letovima između Srbije i Kanade, a ovog petka se očekuje prvi let na liniji Beograd Peking.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar