Wizz Air pokreće novu liniju iz Skoplja!

Nakon Skoplja, Wizz Air želi da poveže Abu Dabi i sa drugim gradovima regiona

Vlasti Severne Makedonije su objavile da će low cost avio kompanija Wizz Air pokrenuti liniju Skoplje Abu Dabi.

Ministar za transport i veze Severne Makedonije, Blagoj Bočvarski, naveo je da bi linija Skoplje Abu Dabi mogla da bude pokrenuta uskoro, da su svi potrebni sporazumi postignuti, a da će prodaja avio karata početi već ovog meseca.

Skoplje i Abu Dabi će na ovaj način biti povezani direktnom avio linijom po prvi put u istoriji, a low cost avio kompanija Wizz Air će biti jedina koja će leteti između dva grada. Sa druge strane, avio kompanija FlyDubai leti na liniji Skoplje Dubai, ali su letovi obustavljen nakon proglašenja pandemije koronavirusa Covid-19. Letovi iz Skoplja za Dubai će biti obnovljeni od 29. marta 2021. godine. Takođe, Qatar Airways je privremeno obustavio letove na liniji Skoplje Doha do kraja maja 2021. godine, pa je glavni grad Severne Makedonije u potpunosti izgubio vazdušnu vezu sa Bliskim istokom.

Stranim državljanima je trenutno dozvoljen ulazak u Abu Dabi, ali će oni biti u obavezi da se testiraju na aerodromu, nakon čega će morati da se nađu u samoizolaciji u trajanju od 14 dana. Usled navedenih oštrih uslova, low cost avio kompanija Wizz Air je odlučila da suspenduje otvaranje svoje nove baze u Abu Dabiju, pa se letovi između ovog grada i Jerevana, Sofije, Larnake, Aleksandrije, Kutaisija, Atine, Budimpešte, Katovica, Bukurešta, Cluj i Odese, očekuju od 15. janura 2021. godine. Wizz Air je nedavno naveo da planira da poveže Abu Dabi sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Severnom Makedonijom, Hrvatskom i Crnom Gorom u budućnosti.

Navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju.

Avio kompanija zadržava pravo da promeni raspored letova u bilo kom momentu.

9. decembar 2020.

autor: Playtravel

Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar