VINCI zvanično preuzeo upravljanje aerodromom Nikola Tesla

Predstavljena budućnost aerodroma u Beogradu: cilj 15 miliona putnika godišnje

Francuska kompanija Vinci Airports organizovala je juče događaj povodom obeležavanja početka koncesije aerodroma ,,Nikola Tesla” u Beogradu.

Događaj nazvan ,,Osvetljavamo vaš svet” održan je na beogradskom aerodromu, a tom prilikom prisutnima su se obratili generalni direktor kompanije VINCI, Nikolas Notbar (Nicolas Notebaert), kao i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Notbar je istakao da će cilj koncesije biti jačanje pozicije beogradskog aerodroma kako bi on postao vodeći na Balkanu, a kako bi taj zadatak bio ostvaren francuska kompanija planira da investira više od 730 miliona evra. To bi za rezultat imalo da aerodrom ,,Nikola Tesla” umesto dosadašnjih 5 miliona putnika godišnje u budućnosti usluži više od 15 miliona putnika.

VINCI zvanično preuzeo upravljanje aerodromom Nikola Tesla 2

Prošlog meseca objavljeno je da je kompanija VINCI angažovala grčku građevinsku firmu Terna za realizaciju projekta rekonstrukcije aerodroma koja obuhvata pomoćnu pistu i novu terminalsku zgradu. Više o tome možete da pročitate na ovom linku. Tokom događaja, Notbar nije želeo da priča o detaljima projekta, ali je on spomenuo da se radi o veoma ambicioznom planu proširenja aerodroma ,,Nikola Tesla”.

Tokom prezentacije planova su prikazane i rane slike budućeg izgleda beogradskog aerodroma, ali su predstavnici avio kompanije VINCI istakli da se radi samo konceptima i da one ne predstavljaju konačni izgled aerodroma.

autor: Playtravel

13. februar 2019.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar