Ukida se let Pariz-Beograd

Air France ukida let Pariz-Beograd ali ostaje u Srbiji

 

Air France će od letnjeg reda letenja (april 2013) ukinuti redovan let Pariz-Beograd zbog neprofitabilnosti ove linije.

 

Linija neće biti ugašena u potpunosti, ona će biti samo suspendovana dok traje kriza i dok traje reorganizacija kompanije.

 

Prema još uvek nepotvrđenim informacijama Jat Airways će od aprila naredne godine uvesti i drugi dnevni let prema Parizu (posle podne).

 

Informacija o suspenziji leta je još uvek nezvanična, ali se očekuje da će do kraja ove nedelje ona biti i zvanično potvrđena, kada će i letovi sa ove linije biti izbrisani.

 

Air France

 

Beograd nije destinacija za poslovne putnike

Razlozi za gašenje linije su brojni, ali je glavni neprofitabilnost. Iako je broj putnika na ovoj liniji bio zadovoljavajući, i prihodi ostvareni od prodaje karata nisu bili mali, ipak je linija donosila gubitke. Kao glavni razlog nam je navedeno to što Beograd nema poslovnih putnika. Beograd nije biznis destinacija, u ovaj grad ne dolaze poslovni ljudi, ili ih ima veoma malo.

 

Poređenja radi, Air France prema Bukureštu ima četiri do pet letova dnevno u saradnji sa TAROM-om i na tim linijama je gotovo polovina poslovnih putnika. Beograd je izrazita etnička destinacija i u poslednje vreme turistička destinacija, a to je loša kombinacija za velike sisteme kao što je Air France.

 

Povratak kad prođe kriza ?

Rečeno nam je da ova odluka neophodna. Linija će biti sačuvana za neka bolja vremena. Očekuje se da će kriza biti završena do kraja naredne godina i da će 2014. doneti mnogo bolje okolnosti.

 

Osim Beograda, Air France nije najavio gašenje drugih linija u Evropi, ali je najavio brojna smanjenja letova, pa i prema Zagrebu i Ljubljani. Ove dve destinacije su takođe neprofitabilne, i vrlo je verovatno i njihovo gašenje uskoro. Smanjenje broja letova samo je poslednji pokušaj da se linije sačuvaju.

 

Online rezervacije letova avio kompanije Air France

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air France online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar