Ryanair uskoro u Tivtu

Ryanair uskoru u Tivtu?

RyanAir nakon prvih neuspelih pregovora sa crnogorskom Vladom juče započela novu rundu pregovora.

Ryanair

Crnogorska vlada je počela razgovore sa avio kompanijom Ryanair zbog potencijalnih letova iz Mančestera za Tivat tokom letnje sezone. Ona dolazi godinu dana nakon što je avio kompanija odbila ponudu crnogorske Vlade da pokrene usluge iz Londona, Milana i Brisela do Podgorice.

 

“Mi smo počeli razgovore sa Ryanair i očekujemo pozitivan ishod”, pomoćnik ministra za održivi razvoj i turizam, Željka Radak Kukavčić, navodi se u saopštenju. Ona je dodala da je prioritet Vlade da dovede nisko tarifne avio kompanija u Crnu Goru i poboljša svoju vezu sa ostatkom kontinenta. Uprkos sve razvijenijem turizmu, Crna Gora trenutno nema ni jednu redovnu liniju sa low cost avio kompanijma.

 

U martu 2012, Vlada Crne Gore je pregovarala sa avio kompanijom Ryanair kako bi pokrenula letove za Podgoricu iz tri grada u junu. Međutim, usledila je besna reakcija iz low cost avio kompanije, nezadovoljna što su detalji sporazuma procureli u javnost. Tada je odlučeno da se ne potpiše sporazum sa crnogorskom vladom navodeći skupe takse na Podgoričkom aerodromu. Turoperatori su okrivili vladu, tvrdeći da je vlada namerno sabotirala pregovarački proces kako bi zaštitli Montenegro Airlines.

 

U bivšoj Jugoslaviji, Ryanair je prisutan samo u Hrvatskoj, gde ima operacije na nekoliko aerodroma tokom letnje sezone. Od aprila, kompanija postaviti bazu u Zadru. Do sada, Alitalija je već najavila da će pokrenuti letovi iz Rima za Podgoricu tokom letnje sezone, dok će Airberlin i Condor otvoriti letove za Tivat iz Minhena i Frankfurta. Airberlin je prethodnih godina pokrenuo sezonske letnje letove iz Nirnberga do Tivta.

 

Tagovi


Online rezervacije letova avio kompanije Ryanair

Rezervišite odmah avio karte kompanije Ryanair online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar