Ryanair u Zadru

Avio kompanija Ryanair otvorila sedište u Zadru

Najveća evropska low cost avio kompanija, Ryanair, otvorila je svoje prvo predstavništvo u bivšoj Jugoslaviji, u Zadru.

650x433xryanair7.jpg.pagespeed.ic.8uDParJ8lS

Avio kompanija je već pokrenula letove do Beauvais, Billund, Charleroi, Dublin, Frankfurt Hahn, Gothenburg-City, Baden-Baden, Liverpool, London Stansted, Marseille, Oslo Rygge, Stockholm Skavsta i Weeze. Letovi do East Midlends će biti pokrenuti 16. Juna, a planirano je i pokretanje letova do Oslo Torp. Predstavništvo u Zadru će raditi na sezonskim letovima – u letnjem periodu, dok će tokom zimskih meseci biti zatvoreno.

 

Aerodrom u Zadru očekuje preko 500.000 putnika ove godine, dok je prošle godine prevezao 371.256 putnika. Ryanair svoje letove trenutno obavlja letelicama Boeing 737-800. Ova low cost avio kompanija je rezervisala 1,4 miliona EUR za novo otvorenu bazu u Zadru. Tvrdi se da je ovaj novac dobro uložen i da će oživeti kako grad, tako i hrvatski turizam. Polovinu ove sume obezbedilo je Udruženje hrvatskog turizma, dok su se za drugu polovinu pobrinule lokalne vlasti i preduzeća koja imaju koristi od pokretanja novog leta.

 

U bivšoj Jugoslaviji samo Ryanair leti na hrvatskom primorju. Kompanija je pre nekoliko godina imala neuspešan poduhvat u Sloveniji, kada je radila letove do Maribora. Ryanair je, pored avio kompanija Belle Air Europe (Priština) i Wizz Air (Beograd, Skoplje), treća low cost avio kompanija se bazom u bivšoj Jugoslaviji.

 

Tagovi


Online rezervacije letova avio kompanije Ryanair

Rezervišite odmah avio karte kompanije Ryanair online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
 • 01 Odraslih
 • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

2 Komentara
 1. zadar-apartments.co.uk
   odgovori
  09/11/2014

  Zadar je stvarno puno dobio sa RyanAirom zadnjih godina, sezona se osjetno produžila i to mogu reći iz prve ruke. Iako TZ Zadar plaća Ryanairu preko milijon eura godišnje za održavanje ovih linija mogu reći da se svaki euro isplati.

 2. zadar-apartments.co.uk
   odgovori
  09/11/2014

  Iako postoje i problemi sa financiranjem: http://www.zadarskilist.hr/clanci/12062014/spasavanje-projekta-ryanair

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar