Gda na letovanje – Malta

Malta – ostrvska zemlja u srcu Mediterana

Maleni arhipelag u Sredozemnom moru, koji vam može ponuditi fantastičan odmor.

Malta_2

Malta je malena država (površine od samo 316 kvadratnih kilometara) locirana u neposrednoj blizini Sicilije. Iako ovu državu čine pet ostrva, samo tri su naseljena: Malta, Gozo i Komino. Glavni grad je La Valeta koji ujedno i naseljava najveći broj stanovnika od ukupnih više od 410 hiljada ljudi koliko broji ova država.

 

Ova država poznata je po bogatoj istoriji koja seže od davnina. Njena pozicija u Sredozemnom moru privlačila je mnoge osvajače, od Feničana, Grka, preko Rimljana, Arapa, Normana, viteza Krstaškog odreda, Francuza  i na kraju Engleza. Zanimljiva je priča kako je čak i Sulejman Veličanstveni pokušao sa flotom 180 brodova i 30.000 vojnika da pokori ovu zemlju, ali se Krstaški odred ipak odbranio sa samo četiri puta manje branilaca.

 

Naredne godine, Malta će proslaviti pedeset godina od proglašenja nezavisnosti od Velike Britanije, čija je vladavina, slično drugim svetskim kolonijama (Hong Kong npr.) ostavilo značajan trag na ovu državu. Pa tako na primer, pored nacionalnog malteškog jezika, drugi zvaničan jezik je engleski koji stanovnici ostrva koriste.

 

Zbog ovakve burne istorije na ostrvu se nalazi veliki broj lepih istorijskih građevina od koje su tri pod zaštitom UNESCOa. Mnoge zgrade i kuće su obložene krečnjakom, koji izgleda predivno obasjan sunčevim toplim bojama. Ukratko, Malta nudi i više nego dovoljno zanimljivih lokacija za obilazak.

 

Oni mlađi i željni provoda takođe neće ostati “kratkih rukava”. Na ostrvima se može naći veliki broj restorana, hotela, ali je i lepa prilika za šoping. Neke od najatraktivnijih destinacija su gradovi Slijema, Sent Džulijans i Qawra. U nekom od brojnih barova i klubova može se osetiti i buran noćni život. Tokom leta, neki naši mlađi sunarodnici rado odlaze na Maltu da rade kao pomoćna radna snaga u brojnim lokalima.

 

Priredite sebi jedno fantastično iskustvo – obiđite Maltu.

Online rezervacije letova na playtravel.rs
ili telefonom na 011.305.93.14
Rent-a-Car online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar