Kraj priče o Jat Airwaysu

Air Serbia uskoro počinje sa radom!

Kako je zvanično potvrđeno iz više pouzdanih izvora, Etihad Airways i Vlada Republike Srbije će u četvrtak, 1. avgusta potpisati Sporazum o strateškom partnerstvu u vođenju avio prevoznika Jar Airways.

426x513xjat_etihad.png.pagespeed.ic.6VZ7EHY1QS

Kako ti izvori takođe tvrde, ovo će biti i poslednji put da se ime kompanije Jat spominje zvanično, jer će ovaj avio prevoznik biti nazvan Air Serbia već na samoj konferenciji za štampu. Svečane sale beogradskog hotela Hyatt će ovom prilikom videti i konačni dizajn izgleda aviona sa ovim novim imenom.

 

Sporazumom je predviđeno da i Etihad i Vlada Republike Srbije ulože po 100 miliona dolara u novu kompaniju, dok će naša država i dalje ostati većinski vlasnik nacionalnog avio prevoznika sa 51 odsto udela u vlasništvu. Za sad se ne zna ko će preuzeti otplatu duga koji Jat Airways trenutno ima, pa se očekuje da će to biti objašnjeno u četvrtak.

 

Etihad će odmah ustupiti dva Airbus A319 aviona, koji će nositi oznake Air Serbije, a koji su predviđeni da pojačaju postojeće Jatove linije tokom letnje sezone. Od oktobra, Etihad će naknadno ustupiti još osam aviona istog tipa i time značajno obnoviti zastarelu flotu domaćeg avio prevoznika. Kako se spominje, ovim avionima će u početku upravljati Etihadovo osoblje, dok će trenutni Jatov kadar prolaziti kroz specijalnu obuku i pripremu za zimsku sezonu. Za sad se o umanjenju radne snage ne priča, ali je potvrđeno da će celokupno rukovodstvo kompanije biti zamenjeno.

 

Promene će podrazumevati i brojne nove vazdušne linije. Za sad je potvrđeno da će Air Serbia od 27. oktobra imati dnevne letove na liniji Beograd – Varšava, dok se više detalja uskoro očekuje za linije od Beograda ka Pragu, Bukureštu, Kijevu, Varni, Bejrutu, Kairu, Ljubljani, Sofiji ili Budimpešti. Ovo je malo istupanje u odnosu na dosadašnje informacije koje su govorile da će se Air Serbia fokusirati samo na region biše Jugoslavije i Balkana. Umesto toga, novi menadžment domaće avio kompanije planira da poveže Istočnu Evropu, Bliski Istok i Istočni Mediteran u većoj meri nego do sad.

 

Više detalja očekujemo nakon završetka konferencije za novinare koja počinje u 11:00h po lokalnom vremenu, u četvrtak, 1. avgusta. 

 

Online rezervacije letova avio kompanije JAT Airways možete izvršiti na playtravel.rs
ili telefonom na 011.305.93.14

 

Online rezervacije letova avio kompanije Jat Airways

Rezervišite odmah avio karte kompanije Jat Airways online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar