Saveti koji mogu da spase vašu torbu na putovanju

Kako da sprečite gubljenje prtljaga?

Iako nije tako česta pojava da se prtljag zagubi tokom putovanja avionom, kada se ovako nešto i desi, to može biti uzrok brojnih neprijatnih situacija kroz koje nesrećni putnik prolazi.

rotterdamkunstwerklostlu

Prema podacima iz prošle godine broj izgubljenih i oštećenih kofera smanjio se na manje od 1% ukupnog broja prtljaga putnika koji su koristili usluge avio kompanija. Iako mnogi pretpostavljaju da je ljudski faktor zaposlenih na aerodromu najočigledniji razlog izgubljenog prtljaga, kašnjenje torbi može nastati i zbog samih putnika. Zato se preporučuje poštovanje sledećih predloga.

 

Jedan od najbitnijih saveta je da se na papiru, koji će biti stavljen na vidnom mestu na koferu, napišu sve kontakt informacije i planovi putovanja. Osoblje avio kompanije lakše pronalazi putnike u ovakvim slučajevima, a svi koferi već imaju predviđeno mesto za ovakav dokument. Ukoliko se putnik pak brine za svoju privatnost, papir sa informacijama može da se stavi i na očigledno mesto u koferu. U krajnjim slučajevima, zaposleni u avio kompaniji otvoriće kofer, baš u potrazi za ovakvim podacima.

 

Kofere treba predati na vreme. U koliko se prtljag predaje prekasno (mnogi se slažu da to treba uraditi do 90 minuta pre poletanja), avion već može biti popunjem koferima uzimajući u obzir fizički kapacitet, ali i ukupnu težinu svog tereta. U ovom slučaju torba se šalje na sledeći let, što može biti uzrok gubljenja torbe. U suprotnom, ređem slučaju, ako se kofer predaje prerano, on može biti stavljen sa strane na čekanju odgovarajućeg leta i kasnije zaboravljen.

 

Kupovina uređaja za praćenje je dobra ideja. Na tržištu postoji mnogo elektronskih uređaja koji su podešeni tako da šalju e-mail ili SMS poruke vlasniku sa tačnom lokacijom kofera.

 

Uvek treba proveriti nalepnice koje se stavljaju na kofer prilikom čekiranja prtljaga na aerodromu. Treba se uveriti da informacije na etiketama odgovaraju letu i destinaciji, naročito ako putovanje podrazumeva presedanje i više različitih letova.

 

Koristan trik je i fotografisanje torbe, posebno ako na njoj ima neki specifičan detalj (ili ako se prethodno vezala neka upadljiva traka ili mašna). U slučaju da torba nestane, fotografija može pomoći osoblju avio kompanije da pronađe prtljag i ubrza ceo proces.

 

Iako se gubljenje prtljaga ne dešava prečesto, uvek je bolje preduzeti ovakve korake prilikom narednog putovanja.

Online rezervacije letova na playtravel.rs
ili telefonom na 011.305.93.14
Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar