Pripreme aerodroma “Nikola Tesla” za letove do SAD i Kanade

Beogradski aerodrom se sprema za letove do Kanade i SAD

Nakon što je Srbija nedavno dobila dozvolu za obavljanje direktnih letova do Sjedinjenih Američkih Država, iz uprave aerodroma “Nikola Tesla” moglo se čuti da se trenutno sve radi na tome kako bi beogradski aerodrom bio spreman za obnavljanje letova do Kanade i SAD.

 

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla"

 

Podsetimo, po rečima premijera Srbije Aleksandra Vučića, ali i izvršnog direktora avio kompanije Etihad Airways, Džejmsa Hogana (James Hogan) direktni letovi iz Beograda do Severne Amerike mogli bi da budu uspostavljeni tokom naredne godine, a najkasnije do početka 2016. godine.

 

Zbog toga, kako navodi direktor aerodroma Saša Vlaisavljević, jedan od glavnih prioriteta je prilagođavanje beogradskog aerodroma prekookeanskim letovima.

 

Planira se nastavak radova na proširenju aerodroma, tj. početak treće faze radova koja podrazumeva ekspanziju gejtova u “A” odeljku. Nakon toga u planu je izgradnja dodatnog sprata na Terminalu 2, veličine 4.900 kvadratnih metara.

 

Pored toga određene su i investicije u tehničku opremu, ali i u bezbednosne uređaje koji će odgovarati zahtevima SAD i Kanade.

 

Direktor aerodroma je takođe izjavio da su planovi najviše okrenuti domaćoj avio kompaniji Air Serbia, u kojoj je prepoznat potencijal nakon naglog rasta od njenog početka poslovanja prošle godine. Ipak, za sad i dalje nije zvanično potvrđeno koja će avio kompanija biti zaslužna za obnavljanje letova sa beogradskog aerodroma do Severne Amerike.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar